Radionica Ministarstva Magije u Hoću knjigu

objavljeno 03.09.2018

u kategoriji Novosti u centru

Radionica Ministarstva Magije u Hoću knjigu

"Budući da tu nema mnogo onog glupog mahanja čarobnim štapićem, mnogi će od vas teško moći povjerovati da je to uopće magija. Ne nadam se da ćete uistinu shvatiti svu ljepotu kotlića što tiho krčka i širi oko sebe svjetlucave pare, nježnu moć tekućina što se pronosi ljudskim žilama, opčinjava um i osvaja osjetila... Naučit ću vas kako ćete flaširati slavu, svariti ugled, pa čak i začepiti smrt... ako niste tek čopor glupana kakve obično imam pred sobom."

Riječi su to legendarnog profesora Severusa Snapea koji je, više ili manje uspješno, klince u Hogwartsu podučavao umijeću izrade Čarobnih napitaka. Nažalost ili nasreću, Snape vam u Hrvatskoj ne može dati instrukcije iz napitaka, ali mogu profesori iz Ministarstva magije tijekom radionice Čarobnih napitaka koja počinje već u rujnu.

Radionica počinje s kratkim teorijskim uvodom u kemiju te se male kemičare upoznaje s tvarima s kojima će raditi poput kiselina, lužina, indikatora itd. Radionica se zatim dijeli na 3 pokusa u kojima sudjeluju i djeca te sami isprobavaju je li otopina lužnata ili kisela te što se dogodi njihovim miješanjem. Uz to dobivaju zadatke koje trebaju ispuniti.

Kako nastaju čarobni napitci i od kuda je J. K. Rowling crpila inspiraciju za njih mali čarobnjaci mogu saznati 29.09.2018. u Tower centru u Rijeci.

Početak radionica je u 11 sati i traju sat vremena.

Broj mjesta je ograničen, a mjesto za svog klinca možete rezervirati ispunjavanjem naše prijavnice na https://goo.gl/forms/XrF2Osf4UYeb7xfx1 Radionice su namijenjene djeci od 5 do 13 godina i u potpunosti su besplatne.