S dolaskom vrućih, ljetnih dana, mijenjaju se i naše navike u kuhinji i prehrani. Biramo čim lakša i jednostavnija jela, za čiju pripremu ne moramo provoditi previše vremena uz štednjak i pećnicu. Slasne i osvježavajuće salate, bogate sočnim povrćem, savršen su odabir za ljetni ručak. Stoga vam danas donosimo recept za bogatu i laganu ljetnu salatu.


Šareno povrće u kombinaciji s ukusnom slaninom i kremastim umakom te dodatkom hrskavog croutona (na kockice izrezan prženi kruh) odmah će pridobiti vaše simpatije. Ovaj recept će vas spasiti ako nakon napornog dana nemate volje za kuhanje ili ste u potrazi za brzinskim jelom u zadnji tren. U Intersparu ćete pronaći sve potrebne sastojke za ovu raskošnu salatu uz koju ćete uživati u svakom zalogaju. Mljac!

SASTOJCI

Za 6 osoba

  • 240 g crvenog graha iz limenke
  • 250 g svježih krastavaca
  • 50 g mladog špinata
  • 75 g croutona od riže ili raži
  • 100 g slanine
  • 1 žlica maslinova ulja

Za umak:

  • 200 g jogurta
  • 1 žličica senfa
  • 2 češnja češnjaka
  • ½ žličice šećera
  • sol
  • papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  1. U tavi na dobro zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na štapiće do zlatnožute boje. Prebacite je u veću posudu, dodajte isprani grah, svježi krastavac narezan na prutiće, mladi špinat, croutone i dobro promiješajte.
  2. Zajedno izmiješajte jogurt, senf, protisnuti češnjak, šećer, peršin, malo soli i papra.
  3. Dobiveni umak prelijte po salati, promiješajte i držite u hladnjaku do posluživanja.

Recept preuzet s Dobar tek