Ništa ne govori da je ljeto stiglo kao lubenica. Iako ju najčešće jedemo u izvornom obliku bez dodataka, savjetujemo vam da probate ovaj osveževajući recept. Sigurni smo da će postati vaša omiljena ljetna poslastica.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 1 l soka od lubenice dobivenog iz komada lubenice teškog 2 – 2,5 kg
  • 130 g šećera
  • 1 sastrugana mahuna vanilije
  • 70 g gustina

Za dekoraciju:

  • komadići čokolade, nasjeckane pistacije ili neki drugi orašasti plodovi, kandirana bundeva ili neko drugo kandirano voće
  1. Komade lubenice izmiksajte u blenderu i procijedite kroz gusto cjedilo da dobijete litru čistog soka bez koštica i mesa lubenice. Kuhajte sok u loncu sa šećerom i vanilijom, a gustin pomiješajte s par odvojenih žlica soka da dobijete glatku, tekuću smjesa. 
  2. Kad sok proključa, dodajte polako smjesu s gustinom uz stalno miješanje. Kuhajte oko 10-ak minuta dok se smjesa ne zgusne i dok se gustin u potpunosti ne ukuha (ne smije se osjetiti u smjesi). Vruća smjesa neće biti baš gusta, ali će hlađenjem preko noći dobiti jako lijepu i nježnu teksturu. 
  3. Gotovi puding ulijte u predviđene čašice i dekorirajte posipom po želji te ostavite da se dobro rashladi preko noći u hladnjaku.

Savjet: Okus pudinga možete obogatiti dodacima poput cimeta, jasmina ili kuhanom bundevom.

Recept preuzet s Dobar tek