Traperice su jedan od komada odjeće koji svi imamo u ormaru i koji nikada ne izlazi iz mode. Omiljene su u svim godišnjim dobima i pristaju doista uz sve. Trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu, međutim, bez obzira na promjene u modnom svijetu, traper je vječan.

Prve traperice nastale su 1873. godine i u početku su bile zamišljene kao radna odora zbog kvalitetne i otporne tkanine. Otkad su se filmske zvijezde James Dean i Marlon Brando 1950-ih godina počeli pojavljivati u jeansu, njihova popularnost je rasla i počela se širiti među svim dobnim skupinama. Modeli su se mijenjali usporedno s modnim epohama, ali i glazbenim pravcima. Tako šezdesete, hippyjevske godine vežemo uz široke i šarene traperice, sedamdesete uz trapezice, a iz devedesetih godina sjećamo se tzv. baggy traperica sa džepovima.

Za današnju se modu može reći da je spoj različitih jeans stilova iz prošlosti. Već godinama su uske, skinny traperice naš najdraži odjevni predmet. Uvjerljivo su najženstvenije od svih modela, prate i ističu obline, a pristaju uz ležerne i poslovne kombinacije. U posljednje vrijeme sve više nailazimo na razigrane traperice ukrašene biserima, zakovicama, cvijećem, resicama i zakrpama. Osim što nas uveseljavaju svojim izgledom, one čine i najjednostavniji outfit posebnim.

Sljedbenice mode su zasigurno primjetile velik povratak trapezica i nabavile svoj primjerak. Istovremeno su elegantne i ležerne te savršeno pristaju i uz tenisice i uz cipele na visoku petu.  Zbog svoje udobnosti i cool faktora, boyfriend i mom jeans će i dalje ispunjavati naše ulice i šetnice. Model koji će nas također pratiti u proljetnim mjesecima su  podvrnute ili odrezane traperice iznad gležnjeva, a svoj veliki comeback doživile su široke i vrećaste traperice.

Kao što vidimo iz priloženog, popularni su razni modeli traperica. Bitno je da odaberete one koje vam se najviše sviđaju i koje vam najbolje pristaju. Tamni ili svjetli traper, uski ili široki kroj, nosi se sve. Ako planirate uskoro u shopping, bacite oko na jeans hlače koje smo potražili za vas, a čekaju vas u Tower centru.

FRACOMINA, 1.549,99 KN

 

ORSAY, 319,90 KN

 

ORSAY. 319,90 KN

 

ORSAY, 319,90 KN

 

mango, 249 kn

 

mango 249,90 kn

 

PIMKIE, 289 KN

 

PIMKIE, 319 KN

 

SPRINGFIELD, 279 KN

 

SPRINGFIELD, 279 KN

 

SPRINGFIELD, 299 KN

 

SPRINGFIELD, 279 KN

 

AMADEUS, 329 KN

 

AMADEUS, 329 KN

 

TOM TAILOR DENIM, 479,99 KN

 

TOM TAILOR DENIM, 399,99 KN

 

REPLAY, 1.100 KN

 

LEE COOPER, 519,99 kn