Bundeva, jedna od omiljenih namirnica tijekom jeseni današnja je glavna gastro zvijezda. Riječ je o super zdravoj namirnici bogatoj vitaminima. Može se jesti sirova, ali i na sto različitih načina. Mi vam danas donosimo zdrav i jednostavan recept koji vam može poslužiti za vaš Halloween paty. Otvoreni sendvič u kojem su se savršeno stopili svi okusi, a bundeva ima glavnu ulogu.

SASTOJCI

Za 2 osobe

  • 150 g muškatne bundeve 
  • 2 šnite raženog kruha
  • 100 g svježeg sira
  • ¼ žličice listića timijana
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • 1 žlica natrganih listova peršina
  1. Očišćenu bundevu narežite na tanke šnite, lagano pokapajte maslinovim uljem i pecite na gril tavi dok sa svake strane ne dobije boju i malo omekša.
  2. Kruh premažite svježim sirom, pospite timijanom, rasporedite na svaku šnitu pečene komadiće bundeve, posolite, pokapajte s par kapi maslinovog ulja i sendviče pospite peršinovim listom.

Savjet: Kako bi sendviči bili zanimljivije teksture, kruh prvo tostirajte.​

Izvor: Dobar tek