Bliži se Uskrs i uskoro će se blagdanski stol ispuniti smijehom dragih osoba te mirisom ukusnih slastica i bogate uskršnje trpeze. Kako bi doživljaj bio potpun i kako bismo našem blagdanskom stolu pružili malo čarolije, potrebno je razmisliti o prigodnoj dekoraciji.

Veseli tanjuri, zdjelice te šalice raznih boja i uzoraka unijeti će pravo osvježenje, a preslatke košarice s pisanicama najljepša su dekoracija svakog uskršnjeg stola. Ne zaboravite stvoriti i malo proljetne atmosfere – elegantnu vazu ispunite šarenim cvijećem, a drvene pletene košarice ukrasite biljem i laticama cvijeća na koje možete posložiti kuhana jaja.

Oni malo spretniji mogu od salveta složiti razne zanimljive oblike ili ih jednostavno povezati ukrasnom vrpcom. Interspar je povodom Uskrsa pripremio bogatu ponudu dekoracija, posuđa te namirnica potrebnih za pravljenje sočnih kolača i ostalih prigodnih jela. Ako još niste odlučili koju biste slasticu pripremali ovih blagdana, predlažemo vam ukusni tadicionalni kolač – kuglof, koji će zasladiti i oduševiti svačije nepce. Kalup te ostali potrebni sastojci za pripremu ovog sočnog deserta čekaju vas u Intersparu. 

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 500 g glatkog brašna
  • ½ žličice soli
  • 1 svježi kvasac (20 g)
  • 250 ml mlijeka
  • 150 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica naribane korice bio naranče
  • 1 jaje+ 4 žumanjka
  • 50 ml soka naranče
  • 100 g grožđica
  • 60 g kandiranog voća
  • 1 žlica voćnog likera
  • Za bijelu glazuru:
  • 200 g šećera u prahu
  • sok limuna
  1. Grožđice i kandirano voće prelijte sokom naranče i likerom te ostavite sa strane. Kvasac razmrvite, prelijte s malo toplog mlijeka i pustite da se digne (5 minuta).
  2. Jaje, žumanjke i šećer pjenasto umutite, dodajte vanilin šećer, koricu naranče, omekšani maslac, brašno, sol, dignuti kvasac i toplo mlijeko. Umijesite mikserom za glatko i meko tijesto. Na kraju umiješajte grožđice zajedno s tekućinom.
  3. Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite brašnom. U njega rasporedite tijesto i ostavite na toplom da se diže dok ne ispuni cijeli kalup (1 sat).
  4. Kuglof pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40 minuta. Kad se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa.
  5. Šećeru u prahu postupno dodajte sok limuna dok ne dobijete glazuru koja nije ni premeka, ni pregusta, te je odmah prelijte preko hladnog kuglofa i ostavite da se osuši.

Bogati uskršnji doručak nezamisliv je bez suhomesnatih proizvoda, šunke, sira, pince i raznih namaza. Ako ove godine nemate vremena za pravljenje kolača, zasladite se Intersparovim svježim i hrskavim slasticama i domaćim kolačićima, koji će, posluženi na elegantnom stalku, izgledati još primamljivije. Dobro vino biti idealan dodatak svakom raskošnom blagdanskom ručku.
U nastavku provjerite kakvu ponudu i pogodnosti je Interspar pripremio ovih blagdana i prelistajte aktualne letke.