Tower Centra Rijeka ponosni sponzor i partner RIJEKE 2020

Tower Centra Rijeka ponosni sponzor i partner RIJEKE 2020

11.09.2019

RIJEKA 2020, tvrtka zadužena za organizaciju programa Europske prijestolnice kulture danas je ujedno s Tower Centrom Rijeka potpisala partnerski sporazum u projektima dviju programskih cjelina – putujuće informativne izložbe programskog pravca Lungomare Art i cirkuskog programa za djecu, tijekom dječjeg festivala Tobogan, programskog pravca Dječja kuća

Direktorica Tower Centra Rijeka Maja Baković na konferenciji za medije rekla je kako je u velikoj i važnoj 2020. godini, kada Rijeka postaje Europskom prijestolnicom kulture, Tower Center Rijeka počašćen što može sponzorski i partnerski biti dio priče, koja će vrijednosti, kulturu, običaje, tradiciju i ljepote našeg kraja prenijeti i ponosno pokazati cijelome svijetu. “Tower Center Rijeka, od svog osnutka pa do danas, nastoji biti aktivan i uključen partner zajednice, podržavajući projekte u koje vjerujemo i čije vrijednosti istinski dijelimo i živimo. 

S ponosom i radošću, a istovremeno velikom odgovornošću, možemo najaviti da će se dio programa Rijeka 2020 odvijati u Tower Centeru Rijeka, što dokazuje da Tower Center Rijeka, osim što je vodeći regionalni shopping centar, je i nezaobilazan punkt društvenog života grada”, najglasila je direktorica Baković.

“Generalno, interes pokrovitelja i sponzora prema projektu Europske prijestolnice kulture, razumljiv je jer ovaj projekt će u idućoj godini pozicionirati Rijeku na mapi kulturnih središta Europe”, istaknula je direktorica RIJEKE 2020 Emina Višnić i istaknula kako Rijeku sljedeće godine očekuje pojačan interes turista i stranih gostiju, pa će u tom smislu mnoge djelatnosti u gradu, pa tako i trgovina, osjetiti značajan rast prometa. “Zahvaljujem se ovom prilikom Tower centru jer je prepoznao tu priliku i već nas sada ugostio u svojem prostoru ovom putujućom izložbom”, zaključila je direktorica Višnić.

I gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel zahvalio se Tower Centru Rijeka što je prepoznao važnost projekta Europske prijestolnice kulture, uključio se u njega partnerski i omogućio da u svom prostoru koji dnevno posjećuje doista mnogo građana i gostiju Rijeke, Europska prijestolnica kulture prezentira dio programa koji priprema za 2020. godinu. “Tijekom ovog rujna i listopada na više načina i putem različitih kanala predstavljat ćemo bogat kulturni program koji će se u Rijeci održavati u godini nošenja titule Europske prijestolnice kulture”, podsjetio je gradonačelnik Obersnel. 

Glavne voditeljice programskih pravaca Lungomare Art i Dječja kuća, Iva Kelentrić i Jelena Milić ovom su se prilikom također zahvalile na velikoj pomoći Tower Centru Rijeka, pri realizaciji ove putujuće informativne izložbe Lungomare Art odnosno pri realizaciji trodnevnog cirkuskog programa za djecu, koji će se realizirati tijekom dječjeg festivala Tobogan na ljeto 2020. godine. 



Novosti u centru
Scroll to top