Izložba Lungomare Art Rijeke 2020 otvorena u Tower Centru

Izložba Lungomare Art Rijeke 2020 otvorena u Tower Centru

11.09.2019

Informativna izložba Lungomare Art otvorena je danas na 4. katu Tower Centra Rijeka, kako bi se posjetitelji upoznali s jedanaest umjetnika i deset lokacija, na koje projekt Europske prijestolnice kulture donosi trajne umjetničke skulpture.

Na ovaj način projekt EPK kreira novi svojevrsni kulturno-umjetničko-turistički put na Kvarneru. Skulpture i intervencije u prostoru koje se odvijaju na deset lokacija dijeljem obale i na otocima potpisuju domaći i međunarodni umjetnici koji ovoga puta ne kreiraju umjetnost za velike muzeje i velike kulturne centre, nego u malim sredinama rade svoje izuzetno vrijedne radove inspirirane životom upravo tih sredina. Njihovi radovi ovdje će trajno ostati i na specifičan način oživaljavati prostore u koje se smještaju.


Lokacije i umjetnici programa Lungomare Art Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture

Sami umjetnički radovi u sklopu Lungomare Art programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture imaju i funkcionalnu vrijednost – neki od njih nova su odmorišta, igrališta, mjesta za razgovor i učenje. Kao polazište za njihovo istraživanje može se odabrati bilo koja lokacija. Na obali: u Brseču, Lovranskoj dragi, Voloskom, u ribarnici u Rijeci, na riječkoj plaži Grčevo, u Kostreni i u Crikvenici. Ili na otocima: u Loparu na otoku Rabu, iznad Baške na otoku Krku i u Malom Lošinju. Svaki rad u određenoj mjeri povezuje baštinu i sadašnji trenutak, a autori su renomirani umjetnici i umjetnice, dizajneri i arhitekti iz Hrvatske, Europe, Japana i Čilea: Liam Gillick (UK), Jiří Kovanda (CZ), Numen/For Use (DE/AT/HR), Harumi Yukutake (JP), Smiljan Radić (CL), Marcela Correa (CL), Sofie Thorsen (DK/AT), Davor Sanvincenti (HR), Pavel Mrkus (CZ), Igor Eškinja (HR), Ilona Németh (SK), Marián Ravasz (SK) i Nika Laginja (HR).

Lungomare Art informativna izložba u Tower Centru Rijeka trajat će mjesec dana, do 11. listopada 2019.g.



Novosti u centru
Scroll to top