Rano proljeće u Toweru

Rano proljeće u Toweru

07.04.2021

Nakon uspješne prošlogodišnje kampanje Prijestolnica mode, omiljeni riječki shopping centar predstavio je modnu kampanju za 2021. godinu koja će biti posvećena ženama uz slogan Snažne zajedno

Ususret brojnim obljetnicama koje slave ženski pokret, Tower Center Rijeka odlučio je svoju kampanju posvetiti osnaživanju žena i tako pridonijeti osvješćivanju i jačanju položaja žene u lokalnoj zajednici. Ideja za novu kampanju nastala je u Design & Marketing agency Fabula, koja je željela da kampanja ne bude samo modno, već i društveno osviještena.

Godina 2021. definitivno je godina žena - obilježavamo 100. obljetnicu druge međunarodne konferencije žena u Moskvi, kada je odlučeno da se 8. ožujak u cijelom svijetu proglasi međunarodnim Danom žena, a koji je nastao u spomen žrtava požara u tvornici Triangle Shirtwaist, u New Yorku 1911. Baš kao i u svijetu, u Hrvatskoj su se odvijali važni događaji koji su promijenili žensku povijest:, prije točno 150 godina, učiteljica Marija Jambrišak bila je prva žena koja je tražila jednake uvjete rada te jednake plaće za žene i muškarce, a 140 godina prošlo je kada su žene na teritoriju Hrvatske prvi put dobile pravo glasa.

Položaj žene u modernom društvu i danas je vrlo aktualna tema, a upravo su žene naša najvjernija publika. Osim toga, one čine i najveći dio zaposlenih u centru kao i većinski dio managementa centra. Zato smo im odlučili posvetiti čitavu godinu.” istaknula je direktorica Tower Centra Rijeka, Maja Baković.

Inspirirano Ranim proljećem Slave Raškaj 

Na tragu činjenice da u Rijeci s više od 600 ulica, samo ih je 24 nazvano po ženskoj osobi, Fabula je za lokacije snimanja nove kampanje odabrala baš neke od njih. Proljetna kampanja je inspirirana Slavom Raškaj, gluhonijemom hrvatskom slikaricom koja je u novim vizualima dobila svoju suvremenu interpretaciju uz slogan Rano proljeće, koji je ujedno i naziv njenog poznatog akvarela. U Ulici Slave Raškaj na Trsatu, točnije Strmici, tako nastaje prvi u nizu vizuala: modernu Slavu utjelovila je Ivana Mamilović (IM agency), fotografije za kampanju potpisuje Filip Gržinčić, hairstyling Sensa studio, make-up Romana Poropat, dok je za odabir proljetnih trendova zaslužna Ivana Pirizović.

Snažne zajedno u 2021. godini 

Cilj kampanje je istaknuti važnost žena u društvu, upozoriti na nejednakosti te educirati i informirati javnost o važnim ženama naše povijesti. Tower Centar, kroz godišnja doba i kolekcije, nastavit će predstavljati žene čijim ulicama možemo prošetati, a u pripremi ima i nekoliko projekata koje će u svom fok u s u ima t i os n a ž i v a n j e ž e n a , ž e n s kog poduzetništva i lokalne zajednice. Osim što ćete imati prilike upoznati život i djela poznatih heroina, predstavit će vam i one manje poznate, koje vas dočekuju s osmijehom na licu pri ulasku u trgovinu, kao i one koje svojim radom uljepšavaju naš grad. 

Zato u ovoj 2021. godini, takva kakva je, ostanimo Snažne zajedno.


Akcije i popusti
Scroll to top