Nakon novootvorene Varteks prodavaonice u Tower Centeru na Kvarner stiže i dio Varteksove povijesti što malo koja tekstilna i odjevna kompanija na našem tržištu može pokazati i dokumentirati.

Nova Varteks priča

Preko 100 godina proizvodnje tkanina i odjevnih predmeta bilo je dovoljno da se izgradi zanat do savršenstva, da ime Varteks postane sinonim za kvalitetan proizvod koji dugo traje.

Preciznost u izradi usavršavala se godinama – kroz stručne ruke Varteksovih konstruktora i krojača prošli su milijuni odjevnih predmeta, a svaki od njih bio je izrađen s jednakom pažnjom i ljubavlju.

Kaput, 1960 god.

Dizajn Varteksovih tkanina i odjevnih predmeta pratio je modne trendove, surađivao s recentnim imenima i brandovima iz svijeta mode.

Danas, 100 godina poslije, Varteks već potvrđenim atributima tradicija i kvaliteta, dodaje i treći – vrhunski dizajn! Vlastiti dizajnerski tim ojačan priznatim imenima hrvatske modne scene upravo stvara nove modele, nove linije, kolekcije. Stvaraju se odjevni predmeti bez kompromisa – od najkvalitetnije tkanine, pomno odabranog svakog detalja do savršene izrade.


Dio izložbe “Priče koje kroje Varteks”

Varteks se vraća u punom sjaju kao vertikalno integrirana modna kuća– kaputi, odijela, poslovni kompleti, opet su zauzeli vodeće mjesto. Varteks stvara novu modnu revoluciju na ovim prostorima na temeljima svog povijesnog iskustva i kulture odijevanja kao imperativa u društvenim odnosima.


Dio izložbe “Priče koje kroje Varteks”

Posjetitelji centra moći će od 7. do 16. studenoga na drugom katu Tower Centera doživjeti djelić stoljetne povijesti Varteksa kroz postav koji priča o umijeću izrade vrhunske odjeće.