Prije tjedan dana objavljene su nominacije za ovogodišnje Oscare. Najprestižnija filmska nagrada ove godine je i jubilarna 90. Filmofili i ljubitelji crvenog tepiha s nestrpljenjem iščekuju  4. ožujak, dan kada će se održati prestižna dodjela  u holivudskom Dolby Theatreu.

I ove godine, već tradicionalno Cinestar kina organiziraju Oscar reviju. Od 1.-7. veljače moći ćete pogledati i uživati u najuspješnijim nominiranim filmovima. Oblik vode ima čak 13 nominacija za kipić, slijede ga filmovi poput Tri plakata izvan grada, Ja, Tonya, Sav novac svijet, Novine, Velika igra i Ferdinand.

Bolji početak veljače nismo mogli zamisliti, revija odličnih filmova u Cinestaru uskoro započinje. Sve detalje i više informacija možete saznati  https://www.blitz-cinestar.hr/vip-predstavlja-14-vip-oscar-reviju-u-cinestaru

NOVINE
Radnja je usredotočena na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o Vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima. Dvostruki Oscarovac Tom Hanks igrat će ulogu urednika Washington Posta Bena Bradleeja, a trostruka Oscarovka Meryl Streep ulogu glavne izdavačice novina Kay Graham, koja je vodila sudski spor s vladom u trenutku kada je predsjednik SAD-a bio Richard Nixon.
 
JA, TONYA

Tonya Harding, klizačica umjetničkog klizanja koja se penje visoko na američkim turnirima klizanja, upadne u probleme kada joj se u život vrati bivši muž. Tonya se sprema za nacionalno natjecanje u umjetničkom klizanju, te ona i njezin muž unajme osobu da slomi nogu njezinoj suparnici Nancy Kerrigan. To je bio potez koji joj je obilježio i uništio karijeru. U ulozi Tonyje ćemo gledati Margot Robbie, a Caitlin Carver je Nancy Kerrigan. U ostalim ulogama su Sebastian Stan, Allison Janney, Paul Walter Hauser, Julianne Nicholson, Bojana Novaković i Bobby Cannavale.

 
OBLIK VODE

Film predstavlja priču o ljubavi nijeme žene i neobičnog stvorenja. Sally Hawkins tumači lik žene zaposlene u vladinom laboratoriju maksimalne sigurnosti, koja žudi s nekim stvoriti odnos. No, to se sve promijeni kada otkrije da se u laboratoriju čuva neobično biće, koje ima nevjerojatne ljudske karakteristike. Njih dvoje stvore neobičnu povezanost, unatoč protivljenju nemilosrdnih čuvara. Ova divna, romantična i čudnovata fantazija je nešto potpuno drugačije od svega što ste imali prilike gledati do sada u kinima.

Foto: Cinestar