Maturalna večer je jedan od najvažnijih događaju u životu svakog srednjoškolca. Označava kraj srednjoškolskog obrazovanja i početak jednog novog perioda u životu. Dok dečki moraju odabrati savršeno odijelo i cipele, za djevojke su pripreme nešto kompliciranije. Osim haljine, noktiju, nakita i cipela  važno je cijeli look zaokružiti predivnom svečanom frizurom.

Nježno valovita kosa najčešći je izbor za romantične djevojke koje žele izgledati poput pravih princeza. Dobro pristaje i dugokosim djevojkama, ali i onima sa srednjom duljinom kose. 

@simple_saloni-hrvatska

Ako ne želite niti potpuno raspuštenu frizuru, niti pundžu, pokušajte na stražnoj strani glave pričvrstiti ili podignuti kosu. Pritom možete raspustiti pramenove s jedne ili obje strane glave. Ovakva frizura izgleda veoma nježno i ženstveno.

@simple_saloni-hrvatska

@simple_saloni-hrvatska


Za one djevojke koje žele ostati vjerne boho stilu i tijekom maturalne večeri, opuštena pletenica ili riblja kost je savršeni izbor. Pletenicu također možete isplesti i na samo jednoj strani kose, a drugu polovicu pustiti da pada preko ramena. Ako ste mislili da je konjski rep prikladan samo za casual izdanja, gadno ste se prevarili. Visoko podignuti, ravan ili nakovrčani rep izgledati će iznimno elegantno i istaknuti vaš make up.

@simple_saloni-hrvatska

@simple_saloni-hrvatska

Najčešći izbor među svečanim frizurama je pundža. Niska ili visoka, zalizana ili neuredna, ovisi o ukusu. Pundža pristaje uz sve modele haljina, a zbog nje će svaka djevojka izgledati još glamuroznije. Ako niste ljubiteljica ogrlica ili naušnica, zašto se ne odlučite za nakit u kosi? Češljići, ukosnice ili tijare dodatno će uljepšati vašu frizuru i postići da se osjećate poput filmske zvijezde.

Ukoliko još razmišljate kojem ćete frizerskom salonu prepustiti oblikovanje vaše kose, preporučamo vam frizerski salon Simple u Tower Centeru.

Foto: Instagram Studio Simple