Odlazak na ljetovanje ne možemo zamisliti bez dobre knjige. Dugi, opuštajući dani provedeni na plaži su kao stvoreni za izležavanje i uživanje u omiljenom štivu. Čitanje je najbolji način opuštanja i bijega od svakodnevice te nam pomaže da barem nakratko zaboravimo na stres i uđemo u svijet ljubića, krimića i trilera. Dok tijekom godine često nemamo vremena za čitanje, ljeto je idealno vrijeme za razbistriti glavu i posvetiti se lakim štivima.

Ljubavni romani najslađe se čitaju na plaži, uz romantični šum mora i pjesmu zrikavaca. I ova sezona donosi brojne zanimljive ljubiće koje nećete moći prestati čitati.

HOĆU KNJIGU, 99 KN

NORA ROBERTS – TJELESNA NEVINOST

Iznurena i oporavljajući se od loše veze, proslavljena violinistica Caroline Waverly stiže u bakin i djedov nekadašnji dom u Innocenceu, u saveznoj državi Mississippi, jer joj je silno potreban odmor. Umjesto da predahne, Caroline će ponovno naići na izazove – najprije na Tuckera Longstreeta, šarmantnog lokalca sklonog površnim ljubavnim odnosima, a potom i na smrtonosniji, uznemirujući razvoj događaja. Innocence vreba serijski ubojica koji se krije među građanima, a čiji su brutalni potezi nožem rasparali spokojni veo toga uspavanog južnjačkog gradića i za sobom ostavili niz unakaženih ženskih trupala. Kada stigne federalni agent radi provođenja istrage, najskrivenije mjesne tajne izbit će na površinu, a Tucker će postati glavni sumnjivac. Nakon što Caroline pronađe iza svoje kuće najnoviju žrtvu kako pluta u mutnoj vodi, i sama će se neizbježno naći na putu pomahnitalog ubojice koji joj se možda nalazi i bliže nego što je mislila.

HOĆU KNJIGU, 189 KN

JUDITH MCNAUGHT – RAJ

Nemilosrdni investitor Matthew Farrell spreman je preuzeti legendarno carstvo robnih kuća u vlasništvu ugledne čikaške obitelji Bancroft. Pod povećalom medija, nevjerojatno preuzimanje zasjenilo je magnetsku privlačnost između Matta, nekoć siromašnog dečka iz industrijskog grada u Indiani, i hladne, profinjene nasljednice Meredith Bancroft. U njihovu kratkom, nesretnom braku frcale su iskre senzualnosti – on je bio uljez koji se usudio poljuljati njezin otmjeni svijet – ali taj je brak završio gorkom izdajom. Sada, u neizvjesnoj borbi koja bi trebala biti isključivo poslovne prirode, opasna iskušenja i gorkoslatke uspomene bude im emocije. Hoće li sve riskirati zbog strasti koja je prejaka da bi se zanijekala?

HOĆU KNJIGU, 119 KN

GAIL HONEYMAN – S ELEANOR OLIPHANT JE SVE U NAJBOLJEM REDU

Ona je Eleanor Oliphant: tridesetogodišnjakinja u raskoraku s društvenim normama, uredska čudakinja, usamljenica, sklona izgovoriti upravo ono što misli, idealna meta ogovaranja među kolegama. Eleanor Oliphant vodi jednostavan život. Svaki dan na posao nosi istu odjeću, za ručak jede isti obrok, na istom mjestu, rješavajući križaljku. Ništa ne nedostaje njezinu pomno organiziranom životu izbjegavanja društvenih interakcija, gdje vikende obilježavaju smrznuta pizza, votka i telefonski razgovori s mamicom. Jedno obično dobro djelo srušit će zidove koje je Eleanor podignula oko sebe. Morat će naučiti kako navigirati svijetom koji svi ostali, čini se, uzimaju zdravo za gotovo – dok traži hrabrost da se suoči s mračnim zakucima koje je cijeli život zaobilazila.