Dok u Zagrebu traje Interliber, Rijeka dobiva Interlibar! Sajam knjiga u organizaciji knjižarskog lanca Hoću knjigu i shopping centra Tower, maštovito nazvan Interlibar, trajat će od 13. do 21. studenoga – dulje negoli njegova zagrebačka inačica. Namjera je, kažu organizatori, da sajam Interlibar postane redovita godišnja manifestacija na kojoj će se gosti moći upoznati s aktualnim književnim i publicističkim naslovima te opskrbiti dobrom literaturom po povoljnijim cijenama, kao i prisustvovati mnogim promocijama i potpisivanju knjiga lokalnih autora.

Ovaj knjiški sajam, koji se naziva još i mlađim bratom zagrebačkog Interlibera, svoj debi doživio je prošle godine u Splitu, kada se u trgovačkom Centru Joker po prvi put smjestio na četrdesetak kvadrata prostora u prizemlju. I prije no što se sajam službeno otvorio, ljubitelji knjiga odmah su pohrlili u lov na najpopularnije knjiške naslove te je interes tijekom cijelog trajanja sajma bio ogroman, stoga su organizatori ove godine Interlibar odlučili prirediti i u gradu koji teče. Iako je opsegom puno manji od najvećeg knjiškog sajma, svim ljubiteljima knjige ići će „na ruku“ pa će se knjige svih izdavača u Hrvatskoj moći kupiti s popustima od 10 do čak 70 posto, ali u ograničenim količinama.

Riječki Interlibar

Zanimljivo je da će Interlibar i sadržajem ići u korak sa starijim bratom pa će na sajmu u Toweru biti prilike za povoljniju kupnju i nekih novih naslova koji se tradicionalno izdaju baš uoči Interlibera kako bi bili promovirani pred najaktivnijom i najzainteresiranijom knjiškom publikom. Strani naslovi, pa i oni hit naslovi koji još nisu prevedeni na hrvatski, također će biti na akciji od 10 posto, što je još jedan kuriozitet ovoga sajma. Ne manje važno, svi će kupci na sajmu dobiti i poseban letak uz koji će tijekom 11. mjeseca moći ostvariti popust od 10% na ukupan iznos računa u knjižarama Hoću knjigu.

Stoga, puno je razloga da se od 13. do 21. studenoga prošetate Towerom i pronađete knjigu za sebe jer, kako kažu pametni ljudi, knjiga je čovjekov najbolji prijatelj.

Više informacija potražite na Facebook stranici Hoću knjigu:

https://www.facebook.com/hocuknjigu.hr/