U moru zaista raznovrsnih beauty proizvoda u posljednje se vrijeme sve češće susrećemo s inovativnim beauty gadgetima koji nam, u svojim promidžbenim porukama, garantiraju blistavu, zategnutu i mladoliku kožu. Odvažila sam se isprobati nekolicinu uređaja i izdvojila bi 3 zaista hvale vrijedna koji su me osvojili na prvu – moja je beauty rutina sada definitivno kompletna.

1. Foreo Luna Mini 2

Što je FOREO? Foreo je švedski brend čiji je vlasnik zapravo hrvatskog podrijetla od kojeg potječe nekoliko uređaja: Luna, Luna Mini, Fofo, UFO, Issa, Espada… Zapravo su to gadgeti od medicinskog silikona ( u kombinaciji s još nekim materijalima) koji svojim ergonomskim oblikom te načinom rada zaista rade čuda vašoj koži i zubima. Luna mini 2 je uređaj za čišćenje lica koja svojom pulsirajućom tehnologijom čisti lice, a usput ga zbog smanjene brzine za razliku od drugih sličnih čistača, ostavlja zategnutijim i elastičnijim. Cilj samog uređaja je detaljno pročistiti kožu, a da se pritom ne izgubi tonus odnosno da ne ostane labava i mlohava. Radi po principu čišćenja nekog dijela lica u periodu trajanja od 15 sekundi, što će vam oduzeti otprilike jednu minutu dnevno za cijelo lice, a koža će ostati mekana i maksimalno čista. Na prvi pogled ovo malo čudesno jaje zaista ne djeluje učinkovito posebice zbog svoje nježne vibracije, no već nakon prvog korištenja vidljiva je ogromna razlika na sam dodir kože. Ja ga osobno koristim sa svojom svakodnevnom umivalicom ( Afrodita Clean Phase , Dm, Muller, 42,00 kn) u kombinaciji s malo hladne vode. Lice podijelim na 4 dijela – obrazi, čelo i brada te na svakom djelu kružnim pokretima Lunom umasiravam šampon. Nakon 1 minute uređaj lagano zatreperi te se upali plavo indikativno svijetlo. Uređaj možete nastaviti koristiti ali se ne preporučuje u jednoj rutini proći više od 3 ciklusa (3 minute).  Luna Mini 2 je vodootporan uređaj stoga ga možete koristiti i u tušu / kadi te dolazi u kutiji s USB punjačem. Jedno punjenje vam omogućava 300tinjak korištenja što je zaista impresivna brojka za ovog malenog beauty routine suputnika. Foreo Luna Mini 2 kao i ostale uređaje iz kolekcije možete pronaći u DM i Douglas trgovinama s rasponom cijena od 359,00 kn pa do 1600,00. Cijena Lune Mini 2 je oko 999,00 kn

Douglas, DM, Lune Mini 2, 999,00 kn


2.Philips VisaPure Essential

Nova tehnologija čišćenja lica (10 puta učinkovitija od klasičnog ručnog čišćenja) koja će vašu dnevnu rutinu njege prenijeti na novu razinu bez dodatnog truda odnosno odlaska na razne beauty i Spa tretmane. Nježan način čišćenja kože Dual Motion tehnologijom nakon koje lice postaje  meko i sjajno. Uređaj je vodootporan te ima mjerače vremena za 3 područja kože (obrazi, brada, čelo). Također, VisaPure radi temeljiti ali istovremeno nježan piling ostavljajući kožu intenzivno pročišćenom te spremnom na apsorpciju krema i seruma. Rotirajuća glava koja je promjenjiva odnosno birate adekvatnu vašem tipu kože pospješit će mikrocirkulaciju i postepeno skidati sve mrtve stanice i onečišćenja. LED indikatori pažljivo će usmjeriti pažnju na ono najbitnije : uporabu, potrošnju baterije, vrstu čišćenja koja se provodi i sl. Ergonomska drška omogućit će jednostavno korištenje te odlaganje na punjač odnosno držač. Osim rotirajućih četkica ovaj uređaj možete nadograđivati prema vlastitim potrebama odnosno staviti priključak za mikrodermoabraziju , masažu područja oko očiju, ultrazvučno čišćenje ( Uređaj: Elipso,  Douglas, 1219,00 kn, nastavci od oko 250,00 kn) 

Elipso, Douglas, 1.219,00 kn, nastavci od oko 250,00 kn

3. Philips VisaCare

Uređaj za mikrodermoabraziju – koristi tehnologiju mikrodermoabrazije koja se obično koristi u kozmetičkim salonima. Philips je usvojio tu tehnologiju i prilagodio je sigurnom korištenju kod kuće. Uređaj je razvijen u suradnji s dermatolozima te je klinički ispitan i jednako siguran i prilagodljiv svim tipovima kože.  No što zapravo uređaj za mikrodermoabraziju čini? Vakumska masaža intenzivno potiče mikrocirkulaciju, a koža se nježno podiže i razvlači čime se zapravo masiraju njezini dublji slojevi. Uklanjaju se mrtve stanice na površini kože te se nježno uklanja dio rožnatog sloja (gornji sloj kože) i podebljava se epiderma (drugi sloj kože), ostavljajući pritom kožu glađom i sjajnijom. Uređaj se koristi na opranu i temeljito osušenu kožu. Ne smije se koristiti pod tušem ili u vlažnim uvjetima. Ovaj, kao i ostali beauty Gadgeti svojevrsna su beauty ulaganja koja  će vam dugoročno uštedjeti odlazak kozmetičaru odnosno na razne beauty tretmane.( Douglas, 1999,00 kn) 

Douglas, 1.999,00 kn