Poznati riječki pjevač Dino Antonić uz pratnju klavijatura dočarat će pravi duh Božića u Tower Centeru, u petak 16.12. u 18 sati na 4. katu Centra. S Dinom smo vodili zanimljiv razgovor, u kojem nam je otkrio nešto više o svom stilu, omiljenim shopping destinacijama te planovima za blagdane.

Kako je započela tvoja glazbena karijera?

Glazba je otkad znam za sebe na neki način bila dio mog života. Krenulo je rekao bih upisom u dječji zbor "Morčići" koji me vrlo brzo doveo do velike pozornice riječkog HNK Ivan pl. Zajc. Tijekom srednje škole postao sam član PUTOKAZA, a za vrijeme fakulteta sam samo dodatno pojačao svoju ljubav prema harmoniji i acapella pjevanju, te sam osnovao i vodio neke vokalne sastave. No mislim da me šira javnost najviše upoznala kada sam postao jedan od finalista 2. sezone pjevačkog showa "Hrvatska traži zvijezdu" daaaaavne 2010. godine. Nakon toga su krenule i uživo svirke, u moj tim su ušli odlični glazbenici, dogodili su se i neki novi kazališni i televizijski projekti, u konačnici i trenutno zaposlenje u gradskom kazalištu Komedija u Zagrebu. :)

Kako bi opisao svoj stil odijevanja?

Najkraće rečeno, u svom ormaru posjedujem i nosim jako puno različitih odjevnih predmeta u svakakvim bojama i uzorcima. Tako da osim casual trenerki, hoodica i traperica, nerijetko ću obući npr. neko karirano odijelo.

U kojim dućanima Tower Centra najčešće kupuješ?

U shopping najčešće idem planirano "po nešto" pa tako varira i posjet određenim trgovinama. Ali trgovina koju nikad ne preskačem kada dođem u Tower Centar je svakako MONDO UOMO. Volim njihovu ponudu odijela i casual odjeće. Imaju dobar nos za "malo pomaknuto a klasično". 

Planovi za Božićne blagdane?

Kako me život odveo (i preselio) u Zagreb, plan za Božićne blagdane je uvijek isti - provesti ga sa svojom obitelji. Mamina klopa, otvaranje poklona s mojim nećacima... Ove godine mi Silvestrovo nije radno, pa sam se odlučio za jedno kratko putovanje. Novu Godinu ću dočekati u Amsterdamu. Nisam nikada bio i baš se veselim. :)

Koji ti je najbolji poklon koji si dobio za Božić?

Znam da će zvučati kao klišej, ali zaista smatram da je namjera puno bitnija. Nije bitno radi li se o čokoladi ili romobilu, bitno je od koga je i za koga je. Ja osobno jako volim iznenaditi svoje najbliže i uvijek pomno odabirem i omotam za svakoga od njih poseban poklon.

6. Omiljena božićna pjesma?

Jako mi je zapravo teško odabrati samo jednu, jer volim ovaj period u godini i glazbu koja s time dolazi. Uvijek sam naginjao klasicima koje su davno izvodili Dean Martin, Frank Sinatra, Nat King Cole, Bing Crosby... Kada bih morao izdvojiti jednu rekao bih možda HAVE YOURSELF A MERRY LITTLE CHRISTMAS.

7. Što nas očekuje na koncertu u Toweru?

Na koncertu u Toweru izvest ću pjesme raznih stilova i iz različitih vremena, naravno nešto i božićno ;) Dolazim u akustičnoj varijanti uz pratnju svog klavijaturiste pa se veselim nekoj lijepoj kućnoj atmosferi jer ipak je najljepše nastupati upravo doma :)