Došlo je vrijeme za generalno čišćenje vašeg doma. Iako vam je muka već na samu pomisao generalnog pospremanja, dezinficiranja madraca, sofa, tepiha i svega što dolazi u tom paketu, ovaj posao ne mora biti težak. Uz unaprijed pripremljen plan i s pomagačem kao što je parni čistač GRAN VAPORE DL5000 očistite i dezinficirajte kuću, ured ili apartman uz savršene rezultate.

Iznosimo ideje što i kako čistiti parnim čistačem GRAN VAPORE DL5000:

TEMELJITO ČIŠĆENJE KUPAONICE

Najljepše je otuširati se ili okupati u savršeno čistoj kupaonici. Uz GRAN VAPORE DL5000 parni čistač ne moramo više trošiti hrpu novaca na štetne kemijske preparate za čišćenje kupaonice, već na 100% prirodan način i bez štetnih kemikalija možemo postići i bolje rezultate.
Uz njega vaša kupaonica postaje oaza čistoće bez opasnih i štetnih kemikalija. Naime aparat zagrije 2,5l vode u rezervoaru na temperaturu od 260°C te s parom pri visokoj temperaturi i uz pritisak od 4,5Bara topi masne i blatne mrlje od sapuna i šampona, kamenac, te uništava bakterije, viruse i gljivice.
Uz aparat dolaze i razni nastavci koji nam olakšavaju čišćenje. Tako ja za čišćenje kupaonice koristim usku mlaznicu koja je postavljena pod kutem od 45° i s njom lakše čistim wc školjku, te teško dohvatljiva mjesta oko nje i vodokotlića, ventile, radijator, sitne utore oko slavine, umivaonika, kutove tuš kabine i fuge. Također stakla tuš kabine čistim nastavkom za stakla. On ima uz posebno kreirane mlaznice za čišćenje stakla i gumice kojima brišete paru sa stakla istom tehnikom kao kad čistite s običnim brisačem. Stakla su nakon čišćenja s GRAN VAPORE DL5000 parnim čistačem čišća nego da su čišćena bilo kojim drugim sredstvom, jer visoka temperatura s lakoćom otapa mrlje od sapuna i kamenac.

Parni čistač, 1.875 kn, NA AKCIJI 656 kn LUCE

ČIŠĆENJE SVIH TIPOVA PODOVA – PLOČICA, LAMINATA, PARKETA, TEPIHA I TAPISONA


Jedna od najvećih noćnih mora pri čišćenju podova su zasigurno fuge te čišćenje tepiha i tapisona. Uz GRAN VAPORE DL5000 parni čistač dolazi i set od 2 produžne cijevi te nastavak za čišćenje podova. Taj nastavak ima posebno osmišljene štipaljke u koje se umetne krpu za pod (možete umetnuti i bilo koju krpu za pod koju imate kod kuće). Kada se na nastavak stavi krpa tada čistimo i dezinficiramo pločice, laminat i parkete. Nastavak ima i četke koje pomažu pri čišćenju i dezinficiranju tepiha i tapisona. Prilikom čišćenja tepiha i tapisona ne koristi se krpa kako bi para čim dublje prodrla u pore tepiha ili tapisona i temeljitije očistila i dezinficiranjem uništila bakterije, grinje i viruse koji se mogu naći na takvim površinama.
Želimo li bolje očistiti fuge i kutove u koje klasičnim pranjem poda najčešće guramo nečistoće – savjetujemo korištenje užih mlaznica koje se nalaze na produženoj cijevi ili nastavak s uskom mlaznicom. Da bi postigli bolje rezultate preporuka je parnim aparatom GRAN VAPORE DL5000 ići čim bliže površini koju čistimo kako bi pritisak pare bio jači. Ako vidimo da neka mrlja nije odmah otklonjena slobodno po istom području prođite ponovno.
Ovakvim 100% prirodnim načinom čišćenja stvaramo sigurniji prostor za igru naših mališana i kućnih ljubimaca. Pod će biti dezinficiran i čist bez korištenja štetnih i agresivnih sredstava.

Parni čistač, 1.875 kn, NA AKCIJI 656 kn LUCE

ČIŠĆENJE I DEZINFICIRANJE MADRACA, NADMADRACA I JASTUKA

Parnim aparatom GRAN VAPORE DL5000 očistite i dezinficirajte madrace, nadmadrace i jastuke koristeći poseban trokutasti nastavak s četkom. Nastavkom prolazite preko površina i dozvolite pari da čim dublje prodrije u pore madraca kako bi ga bolje dezinficirali. San vaših ukućana bit će sigurniji uz takvo dezinficiranje madraca kojim će uz pomoć visoke temperature pare sve grinje, bakterije i virusi postati prošlost.

ČIŠĆENJE I DEZINFICIRANJE SOFA, KAUČA, FOTELJI i STOLICA

Ovakve površine zahtjevne su za čišćenje, a ujedno i savršen dom za sakupljanje prašine, grinje, bakterije i viruse. Parnim aparatom GRAN VAPORE DL5000 i trokutastim nastavkom sa četkom čistite sofe, fotelje i stolice koji su izrađeni od materijala kako bi para temeljitije očistila takve površine i ušla u sve pore dubinski. Dok kutne garniture, kaučeve, fotelje i stolice od eko kože, prave kože, drveta, metala ili plastike prođite nastavkom bez četke kako ne bi oštetili takve površine. Naknadno ih obrišite krpom.

TEMELJITO ČIŠĆENJE I DEZINFICIRANJE KUHINJE

Razno razne kemikalije, detergenti i drugi preparati često se koriste za dezinficiranje kuhinje i njenih površina na koje naknadno znamo položiti i hranu koju konzumiramo. Počnite misliti na svoje zdravlje i počnite koristiti 100% prirodne načine čišćenja i dezinficiranja u vašoj kuhinji.
Prednost čišćenja s parnim aparatom GRAN VAPORE DL5000 je što ima rezervoar od 2,5l koji stoji na podu ( veći je rezervoar pa duže traje), a vi u ruci držite samo lagani nastavak koji čisti i dezinficira parom visoke temperature . To je bitna prednost u odnosu na neke druge manje i slabije aparate. Naime uz pomoć nastavaka s produžecima lako se čiste i najviši dijelovi kuhinjskih ormarića, a visoka temperatura topi i najmasnije naslage ispod kuhinjskih elemenata, na radnoj površini, pločicama, te oko sudopera i štednjaka.
Osim što s ovakvim aparatom možete temeljito očistiti i dezinficirati sve radne površine u kuhinji uključujući i kuhinjski stol, a aparatom možete i temeljito očistiti i dezinficirati i frižider u kojim držite svoju hranu. Olakšava i topljenje zaleđenih dijelova u zamrzivaču, kao što olakšava i čišćenje pećnice te mikrovalne.

Parni čistač, 1.875 kn, NA AKCIJI 656 kn LUCE

OČISTITE PROZORE, VRATA i OGRADE

Već smo napomenuli da uz parni čistač GRAN VAPORE DL5000 dolazi i serija nastavaka koja nam olakšava čišćenje. Vrlo često vrata i prozori imaju brojne utore koji su teško dostupni. Uskom mlaznicom uspijevamo prodrijeti parom u sve utore i savršeno očistiti prozore i vrata te temeljito dezinficirati kvake i rukohvate. Staklene površine čiste se s već ranije spomenutim nastavkom za stakla. Uz aparat dolazi i serija manjih četkica koja može pomoći kod čišćenja zahtjevnijih ograda i sličnih površina.

ČIŠĆENJE I DEZINFICIRANJE IGRAČAKA, HRANILICE I DJEČJIH KOLICA

Mala djeca vole sve lizati i dirati, pa je preporuka igračke s vremena na vrijeme dezinficirati, a hranilice čistiti manje agresivnim sredstvima za čišćenje. Parni čistač GRAN VAPORE DL5000 predstavlja 100% prirodan način čišćenja i dezinficiranja. Aparat olakšava čišćenje dječje hranilice jer para visoke temperature pod pritiskom od 4,5 Bara prodire u najmanje utore hranilice i dezinficira i čisti sve bitne dijelove bez kemijskih sredstava.
Za dezinficiranje igračaka savjetujemo više igračaka staviti u kantu i tako će vam biti lakše njih dezinficirati. Naknadno ih prebrisati čistom krpom. Preporučujemo aparat i za dezinficiranje plišanih igračaka.
Nemojte zaboraviti očistiti i dezinficirati dječja kolica. Veći naglasak stavljamo na temeljitije čiščenje remenčića i poprečne prečke jer ih djeca diraju, a potom ruke stavljaju u usta.

ČIŠĆENJE I DEZINFICIRANJE AUTOMOBILA I AUTOSJEDALICE

Parnim aparatom GRAN VAPORE DL5000 lakše ćete očistiti vaš automobil izvana, a i dezinficirati iznutra. Naime toplom parom i pri pritisku od 4,5Bara masne mrlje i blato lakše se tope i tako lakše i temeljitije čistite auto izvana. Uz pomoć uskih mlaznica aparatom ćete s lakoćom očistiti i najzahtjevnije utore u unutrašnjosti automobila. Nastavkom za čišćenje sofa dezinficirajte i očistite siceve, te napominjemo temeljito dezinficirajte dječju autosjedalicu.

TEMELJITO OČISTITE RADIJATORE

Jedna od najvećih muka u čišćenju kuće su radijatori, jer imaju mnoštvo utora, a tu su i sve one silne cijevi. s vremenom na njih se nakuplja prašina i masnoća koja se teško skida. Uz parni aparat GRAN VAPORE DL5000 stvar je puno lakša, jer para visoke temperature topi te masne mrlje koje je nakon što prođemo s čistačem potrebno samo prebrisati suhom krpom. Također uskom mlaznicom dolazimo lako do najteže dostupnih utora i nakon takvog čišćenja vaš će radijator blistati.

Dijelovi čistača

PARNO GLAČALO – ZA PEGLANJE I DEZINFICIRANJE GARDEROBE I POSTELJINE

Uz parni aparat GRAN VAPORE DL5000 kao što smo već i napomenuli dolazi i parno glačalo. Glačalo se priključuje na aparat koji predstavlja parnu postaju sa rezervoarom od 2,5l. Na samom glačalu regulira se temperatura kojom peglamo. Prednost u odnosu na klasične parne postaje je što je aparat na kotačiće i drži se na podu ispod daske za peglanje pa nam ostaje na raspolaganju veća radna površina na samoj dasci. Također kako aparat ima dugačak kabel i on je na kotačiće kad peglate nema onog navlačenja pegle jer vam fali kabela da bi došli do kraja daske. Pegla pegla uz pomoć pare pod pritiskom tako da je neke delikatnije stvari koje je nemoguće speglati klasičnom peglom moguće s lakoćom izglačati onako samo laganim dodirom pare (kao potapšati, npr neke haljinice, plisirane suknjice i stvari s čudnim naborima).
Kako je riječ o profesionalnijoj pegli, parnoj postaji – glačanje stolnjaka za vaš restoran ili posteljine za vaše goste u apartmanima više neće biti izazov. Visokom temperaturom dodatno dezinficirate garderobu, posteljinu, krpe, ručnike i ostalo.
Parni aparat GRAN VAPORE DL5000 kako smo već spomenuli predstavlja aparat koji nam omogućuje profesionalnije čišćenje i olakšava peglanje, dodatno dezinficirajući parom. Naravno da njime možete dezinficirati i čistiti još koješta, poput umjetnog bilja, ormara, koje kakvih kanti, kašeta…

Parni čistač po akcijskoj cijeni potražite u Trgovini Luce na 4. katu Tower Centera.

Foto: Luce