Doček nove godine definitivno je sam po sebi kičasti dan, stoga većina poseže za raznim šljokicama, tamnim haljinama i glamuroznijem izgledu općenito. Tako da je i makeup u tom stilu, puno šljokica, metalik efekata i tamnijih nijansi za dramatičniji izgled. 

Što je in i kako postići savršen izgled lica pitanja su o kojima razmišlja većina pripadnica ljepšeg spola. Mi smo pronašle savjete u DM, sigurne smo da će pomoći i vama.

Upečatljive boje, raskoš i šljokice

Ljepota novogodišnjeg make up-a je u tome što ga smijete staviti onoliko koliko želite. Na primjer na sljedeći način:

Glitter strobing

Dašak vilinske prašine! Za novogodišnji make up, osim bronzera i highlightera, koristite i malo glittera za konturiranje. Oči i obraze možete naglasiti svjetlucavim pigmentima koristeći sjenila za oči sa svjetlucavim česticama ili svjetlucavim highlighterom, koji se naziva i strobing stick. Njegovi pigmenti koji reflektiraju svjetlost stavljaju svjetlucave naglaske na lice ili dekolte i daju savršen finiš za vaš novogodišnji make up.

DM, 42,90 kn (5,69 eur)

Smokey eyes

Što se tiče make up-a za oči, u novogodišnjoj noći vrijedi pravilo: plijenite pažnju! Odaberite klasični novogodišnji make up: Smokey Eyes - sa sjenilom za oči u boji po vašem izboru. Bilo da je crna, zlatna, srebrna ili brončana boja u pitanju – uvijek se nanosi na kapak kistom za blendanje i blenda prema sljepoočnicama. Cat eye s tipičnom zakrivljenom crtom na kraju također je vrlo zavodljiv. Najbolji za to je tuš za oči koji se može koristiti kao flomaster. Vodootporna maskara je naravno isto obavezna za novogodišnji make up. 

DM, 39,90 kn (5,30 eur)

Svjetlucavi eyeliner

Svoje oči istaknite sa svjetlucavim eyelinerom u metalik looku! Vaše oči ćete svečano naglasiti ako ih obrubite crnom olovkom za oči, a zatim povučete još jednu crtu srebrnim, bakrenim ili zlatnim svjetlucavim eyelinerom. Svjetlucavi eyeliner također izgleda posebno glamurozno na donjem kapku. Ako želite dodati još jedan detalj, možete koristiti metalik eyeliner u plavoj, crvenoj, ljubičastoj ili zelenoj boji za svoj novogodišnji make up.

DM, 37,90 kn (5,03 eur)

Obratite pažnju na postojanost! Doček Nove godine često se slavi do ranih jutarnjih sati. Novogodišnji make up stoga mora biti postojan. Koristite dobar primer, dugotrajnu podlogu i postojani ruž. Kvalitetan puder također ne smije nedostajati – s njim ćete lako popraviti male nedostatke. 

Douglas, 279 kn (37,03 eur)

Foto: Pixabay, web str trgovina