Da odijelo čini čovjeka, dokazali su članovi popularne riječke rock grupe Jonathan. Poznati po brojnim hitovima, poput “Maggie”, “I never meant to be there” i “ Way to go”, dečki iz grupe Jonathan su, svojim glazbenim i modnim izričajem, osvojili srca domaće, ali i publike izvan granica lijepe naše. To dokazuje činjenica da su nedavno uspješno odradili svoju prvu američku turneju. Dečki su se pokazali kao savršen izbor za modnu kampanju dućana Mondo Uomo. Nakratko su se našli u ulozi modela i predstavili najnoviju kolekciju elegantnih odijela. Porazgovarali smo s gitaristom Darkom Petkovićem koji nam je otkrio nešto više o američkoj turneji, važnosti stajlinga na nastupima te s nama podijelio dojmove nakon modne kampanje.  

Prvo da prokomentiramo vaš stil odijevanja i zaluđenost ženskog djela publike. Iskreno, koliko vremena i pažnje pridodajete svojim outfitima? Koliko je dobar outfit važan za scenski nastup? 

Iskreno, ne baš puno vremena jer ga nemamo, al da nam je bitno, bitno je. Od prvog dana smo nekako gledali na nastup benda kao nešto svečano, a za svečanost se čovjek lijepo obuče da pokaže da je to što radi jako bitno. Tako da smatramo da je outfit važan za nastup jer je to show i dojam je puno bolji ako si lijepo obučen a ne kao da ideš u kladionicu ili po kruh i mlijeko. A što se stila tiče, valjda imamo stila. 🙂

DARKO PETKOVIĆ – RADE. ODIJELO, MONDO UOMO

Pazite li na izgled i van svjetala pozornice? 

Kako tko. Neki da, neki ne. 

Pročitali smo negdje da se za svaki koncert pripremaju posebna odjela, nedugo ste napravili kampanju za Mondo uomo, kako je započela ta suradnja? 

Mislim da ste krivo pročitali, nemamo baš toliko odjela. Imamo par kombinacija i to koristimo, svatko po svom guštu i u svom aranžmanu, nemamo koncertne uniforme. Miroslav Novačić, vlasnik Mondo Uomo butika nas je kontaktirao ako bi nosili njegovu novu kolekciju, činilo nam se kao dobra ideja jer ima super robu pa smo pristali i eto…super je ispalo.   


BRANKO KOVAČIĆ – HUSTA. ODIJELO, MONDO UOMO

                                               
Tko se najbolje snašao u ulozi manekena? 😀 

Naš gitarista, Tomislav Radinović Tom, on je rođeni maneken.

TOMISLAV RADINOVIĆ – TOM. ODIJELO, MONDO UOMO

Bili ste na američkoj turneji, kakvi su vam dojmovi?

Rekli su nam u New Yorku da smo “too stylish for Croatians” 😀 Bilo je nevjerojatno i još uvijek nam nije skroz sjelo to di smo mi bili i šta se sve desilo. Neprocjenjivo životno iskustvo, i kako stvari stoje, vrlo uskoro idemo opet.

U planu vam je američka turneja i ove godine? 

Evo, već sam započeo u odgovoru iznad. Nećemo još ove nego početkom 2020. Ovaj put na malo bolje svirke u veće klubove.

ZORAN BADURINA – ZIRO. ODIJELO, MONDO UOMO

Hoćete li u odjelima Mondo Uomo nastupiti po Americi? 

Možda, to ćemo morati pitat Miroslava. 🙂


Kada ćemo ponovo moći uživati u glazbi Jonathana u Rijeci?  

Za sad nemamo još u planu samostalni koncert u Rijeci, ali 24.10. u dvorani na Zametu izvest ćemo par pjesama u sklopu humanitarnog koncerta u organizaciji udruge Portić “I ti možeš uljepšati nečije snove”.

NIKICA JURJEVIĆ – NIXON. ODJIELO, MONDO UOMO

HRVOJE ŠĆULAC – HRCKO. ODIJELO, MONDO UOMO

Foto: Filip Gržinić