Rio, Venecija, Samobor, Rijeka…. svi znamo koje su najbolje karnevalske destinacije. Od sada im dodajte i Hoću knjigu knjižare! S velikim vas zadovoljstvom pozivamo na „Karnevalske radosti u Hoću knjigu“!

 

Od 27. siječnja započinjemo s nizom zabavnih aktivnosti u našim knjižarama koje smo posvetili umijeću ludog prerušavanja. U duhu fašnika, poklada i karnevala, naše će knjižare postati dom brojnim radionicama izrade maski i oslikavanja lica te predavanja, promocija i revija.
I što je najbolje od svega, nagradit ćemo i vašu kreativnost. Posjetite li kostimirani bilo koju našu knjižaru u Hrvatskoj u razdoblju od 27.1. do 15.2. ostvarit ćete popust od deset posto na sav asortiman osim stručne literature i udžbenika. Uz to, najbolje maske nagradit ćemo i posebnim Primo setom plastelina i pribora.

27.1. Karnevalsko oslikavanje lica (Hoću knjigu Tower centar) – 10 sati
Voditeljica radionice i profesorica likovne kulture Tea Pranjić ovom će prilikom svoj zainteresiranoj djeci i odraslima u periodu od sat vremena besplatno oslikati lice perivim bojama KOH-I-NOOR.

3. i 4.2. Radionica izrade maski (Hoću knjigu Tower centar) – 11 sati
Voditeljica radionice i profesorica likovne kulture Tea Pranjić ovom će prilikom s djecom izrađivati maske tehnikom kaširanja uz pomoć Karbofix ljepila. Radionica traje dva dana, a zbog ograničenog kapaciteta za nju je potrebno prijaviti se putem sljedećeg obrasca: https://goo.gl/forms/kgm54rdW1vln8Nu43

 

 

9.2. Predavanje o cosplayu (Armin Bečirević, Hoću knjigu Tower centar) – 18 sati
Maškare su svima drage i poznate, a kako je to kada maškare potraju i cijelu godinu ispričat će vam Armin Bečirević, pobjednik prošlogodišnjeg Cosplay natjecanja na Reboot Infogameru. Armin će vam objasniti što je to točno “cosplay”, pokazati rekvizite s raznih natjecanja, podijeliti s vama fotografije s njemu najdražih događanja i približiti vam što je sve potrebno za izradu vrhunskog “cosplay” kostima.

10.2. Promocija knjige Velike avanture malog Orehovića/revija odjeće iz 1930-ih (Hoću knjigu Tower centar) – 17 sati
Roman za djecu “Velike avanture malog Orehovića” utemeljen je na priči iz usmene predaje primorsko-goranskog kraja koju je autorica dobila u nasljeđe od svoga djeda. Čitatelj prati Orehovića, dječaka malenog poput dlana, na njegovom putu prožetom avanturama u potrazi za tajnom odrastanja. U toj nimalo lakoj misiji od velike pomoći pokazat će se njegovi prijatelji – kućne životinje i stoljetno stablo u dvorištu. Radnja priče zbiva se u Rijeci, ‘30-ih godina prošlog stoljeća. Rodno mjesto malog Orehovića smješteno je u Murvicu (u stvarnosti Podmurvice) u kojoj se živi od obrađivanja vrta i uzgoja domaćih životinja u izvornom obliku samoodrživog razvoja. Junak će kroz svoje pustolovine otkriti kako je najbolji način odrastanja onaj u skladu s prirodom. Knjigu su ilustrirali Gea Ferraris i Damjan Stanich, a predstavit će vam je autorica Ljiljana Došen te njen sugovornik Luka Hughes Komljen, uz prigodnu modnu reviju za najmlađe.