Danas je dan neodlučnih klijenata. Dođu i žele neku vrstu zaštite, ali različite misli se motaju po njihovim glavama. Neki imaju predrasude, neka uvjerenja, neka su zadržali mišljenja drugih iz prošlosti, a neki se pozivaju na autoritete ili kvazi-autoritete. No, nije bitno, važno je da nisu dovoljno odlučni da potpuno promijene mišljenje i odluku.

Ovaj tekst se temelji na stvarnim događajima, pa se priča bazira na točnim podacima i događanjima, dok se likovi mogu prepoznati u opisima reakcija, ali većina će prepoznati svoje bližnje po postupcima. Ovo je i duboko edukativno kako biste prepoznali i radili na temi "Neodlučnost".

Zašto, odakle, što mi se mota po glavi, na temelju kojih početnih podataka polazim, koja uvjerenja i mehanizmi mi se uključuju, kakav je moj "uzorak" u donošenju odluka, pa čak i ako je to samo jedan sloj zaštite.

Zamislite te iste ljude u životnim odlukama. Oh, tek tada su u pravoj dilemi - što, gdje, zašto ili zašto ne. Vjerojatno ćete se prepoznati ili prepoznati nekoga iz vaše okoline.

Došla je jedna djevojčica, procijenio bih da ima između 13 i 17 godina, ali s obzirom na raznolikost izgleda, možda je čak i starija ili mlađa. Došla je sa svojim ocem. Naravno, ima mobitel, s razbijenim ekranom i zaštitnom maskom, i nisu upoznati s pričom. Nakon što sam objasnio strukturu poliuretana, njegov položaj u Mendelejevu periodnom sustavu elemenata i specifikacije folija koje nudimo, činilo se da se odlučila za Original, ali zamolila je za malo vremena kako bi bila sigurna u svojoj odluci.

Došli su i drugi zainteresirani klijenti. Ponovno sam im objasnio našu ponudu i napravio prezentaciju s našim ključnim prednostima. Ponovno sam se vratio da vidim što su odlučili. Djevojčica me pogledala i činilo se da želi Fusion, ali tko zna, možda joj je cijena previsoka. Unatoč objašnjenju da je početna cijena i da nakon toga imaju zamjensku cijenu od samo 14,99€, djevojčica je i dalje bila neodlučna. Otac se ispričao i rekao da su malo neodlučni u donošenju odluka, a zatim su napustili poslovnicu.

Drugi primjer su dvojica stranaca. Jedan je viši i tamniji, dok je drugi niži i svjetliji, gotovo kao mrkva. Viši je postavljao pitanja i imao potpunu prezentaciju, a sada su se pogledali. Činilo se da viši traži potvrdu od nižeg, dok je niži, koji je bio poput pravog "Nevjernog Tome" ili onog tko će naći dlaku u jajetu, samo rekao "hmmm" i tražio malo vremena da razmisli.

Otvoreno, elokventno i glasno sam im rekao: "Imate cijelo vrijeme ovog svijeta!" Jer naše odluke definiraju nas samih, iako je sama odluka možda nešto malo, mi se kroz odluke definiramo.

Kakvi ste vi u donošenju odluka? Možda smo vas zaintrigirali, ali u Mobile Outfittersu vidimo sve vrste i profile ljudi. No, kao i u životu, odlučnost je vrlina koja dolazi iz unutarnjih uvjerenja, mehanizama, samopouzdanja i zdravog pristupa životu. Mobile Outfitters je samo jedna od opcija da potvrdite svoje odluke o stvarima koje su nekome sporedne, a nekome su bitne. Gdje se vaš voljeni mobitel nalazi na vašoj listi prioriteta u životu?

Kao što sam na početku rekao: danas je dan neodlučnih. Došlo je još nekoliko njih. Postavili su pitanja i otišli, dok su oni koji znaju što žele, odlučili odmah.

Preuzeto s Regional Exspress