U tijeku nam je modni natječaj kojeg organizira Tower Center Rijeka u suradnji s prilogom Life, a nakon što smo prošle godine tražili NajFotografa, ova je rezervirana za NajBlogericu ili NajBlogera.
S obzirom na tematiku natječaja, teško da je postojao bolji povod za razgovor s jednom od omiljenih riječkih bloggerica – Ester Gallo.

Upravo je Ester sudjelovala na našem modnom natječaju 2018. godine u kojemu smo tražili NajBlogericu i u teškoj konkurenciji fantastične ekipe, pobijedila. Početak našeg razgovora je iskoristila da pozdravi sve čitatelje Novog lista i Lifea kojeg, kako kaže, svi rado pratimo.

Finalistice NAJblogerice 2018. god.

Otkačen, ali prihvatljiv stil odijevanja

Ester je poznata po tome da spaja nespojive modne kombinacije. “Mnogi se pitaju kako mi to uspijeva, a moj odgovor je jednostavan – ja u tome uživam. Trenutačni trendovi i današnji stilovi odijevanja dozvoljavaju nam da se igramo modom. Moda za mene i je igra, pa tako nastaju i te nespojive kombinacije. Cvjetno, prugasto, točkasto iako nekad izgleda kao da se ne mogu posložiti, meni pružaju izazov da ih uskladim na jedan otkačen ali prihvatljiv način odijevanja”, kaže nam omiljena blogerica o svom jedinstvenom stilu.
Obavlja poslove tajnice predstojnika Klinike za dentalnu medicinu, pa je zbog poslovnog dresscodea pomalo ograničena sa svojim “spojivo – nespojivim” kombinacijama. Za posao se drži pravila, pa nastoji da su to jednobojni komadi odjeće. Kao radnu uniformu nosi traper haljinu, a po potrebi ju svaki dan oplemeni nekim modnim dodatkom. Bilo da je riječ o malim maramama oko vrata, remenu ili naušnicama, Ester voli i u poslovni stil oblačenja dodati svoj osobni “touch”.
Prolistate li njezin feed na Instagramu, pronaći ćete mnoštvo originalnih kombinacija i mnoštvo boja kojima uljepšava gradske ulice.
“Svakodnevnu inspiraciju uglavnom nalazim u streetstyle kombinacijama, kako u modnim časopisima, tako i na nekim instagramskim stranicama koje objavljuju takav stil odijevanja. S obzirom na to da uglavnom gledam talijansku televiziju uživam pogledati kako su odjevene Talijanke, s puno stila, neopterećenosti bojama i godinama koje nose”, kaže nam Ester.

ESTER GALLO

Anegdota iz tenisica

Kada smo je pitali ima li kombinacije koje najviše voli i u kojima se osjeća najudobnije, kazala je da su to kompleti hlača i majica koji se vrlo lako mogu kombinirati.
“Možda će vam izgledati čudno ali traperice i tenisice nosim vrlo rijetko. Tenisice su mi baš veliki problem. Nedavno sam s prijateljicama išla u šetnju, pa da ne šetam u peticama i da se uskladim s društvom stavila sam tenisice. Samo ću nadodati da je ta šetnja završila s četiri moja pada jer ne znam hodati u ravnoj obući”, otkriva nam kroz smijeh.
Ova svestrana modna blogerica kaže i da unatoč tome što živimo u sredini gdje se dosta gleda životna dob i modno odijevanje, svi trebamo biti slobodni u svom modnom izričaju, ali uz dozu samokontrole. Zaključuje da kopiranje drugih da bi bili u trendu bez obzira na godine, neće svima dobro pristajati. “Ako Vam više odgovaraju klasični stilovi – ostanite takvi, bez obzira na trendove”, poručuje Ester.
Biti blogericom za Ester znači imati mjesto gdje može objaviti svoje modne inspiracije popraćene kratkim tekstom. Nekada su to šaljive kolumne, a ponekad ciljano pojašnjenje kako i kada se odjenuti za koju priliku.
“Većina ljudi misli ‘ona nema pametnija posla’, a ja mislim da je i ovo jedna vrsta posla. Kod pisanja i objave bloga nije dovoljno samo objaviti fotografiju. Tu je i dodatni trud kojeg blogeri odrađuju zajedno s fotografom na setu”, otkriva nam.
Modna kreativka objašnjava da je za dobrog blogera potrebno svakodnevno sudjelovanje s dnevnim objavama na društvenim mrežama i praćenje drugih blogera, a kao najvažniju stvar koja pojedinca izdvaja od ostalih je njegov vlastiti i prepoznatljiv stil te ostajanje vjernim samome sebi.
Društvene su mreže, što potvrđuje i Ester, dio naše svakodnevice. “Koliko god starije generacije osuđuju mlade influencere, mislim da je to budućnost izražavanja. To je nešto s čime današnja mladež odrasta i mislim da ih treba u tome podržati. Koristim sve društvene mreže, a najviše vremena provodim na Instagramu, gdje i objavljujem svoje svakodnevne modne inspiracije. Slobodno mogu reći da vani žene mojih godina pa i one nešto starije, uživaju koristeći društvene mreže kao način komuniciranja i prihvaćene su u svojoj okolini. Zato još jednom poručujem da radite ono što volite i budite svoji. Sve je ovo samo igra koja nas opušta i veseli”, zaključuje naša blogerica.

Haljina, 1.440 kn. Torba, 1.270 kn. Cipele, 1.550 kn Sve REPLAY. Sako, GERRY WEBER 1.199 kn

Omiljena NajBlogerica predaje krunu

Naš modni natječaj (možda baš nekome od vas) omogući priliku postati uspješnom modnom blogericom koja će jednog dana imati vojsku followera na Instagramu i potencijalne sponzorske ugovore. A tko bolje zna što sve pozitivno može donijeti ovaj natječaj, od naše Ester? Upravo zato smo je i upitali – je li joj ovaj natječaj doista pomogao?
“Biti NajBlogerica u prvom redu je zadovoljstvo i lijepo je čuti da si pobijedio na jednom takvom natječaju. Prije par dana sam se našalila da predajem krunu, na što sam dobila komentar da se “prvi se uvijek pamte”. Bilo mi je lijepo to čuti, tako da, osim mene, mislim da je i okolina pozitivno reagirala da sam upravo ja NajBlogerica.

Nakon odabira za NajBlogericu, nastavila sam suradnju s Novim Listom i Tower Centrom koji su mi pomogli u daljnjem radu i pisanju bloga. Uza sve to, dobila sam i ponude i suradnje s nekim modnim kućama te sam sveprisutna na svim važnijim modnim događanjima”, kaže nam Ester.

NAJblogerica, Ester Gallo

Na dan natjecanja, popustile kočnice

Objašnjava da joj je tijekom čitavog modnog natječaja bilo zabavno i ugodno druženje s drugim kandidatkinjama. “S nekima sam se zbližila i ostala dobra i dan danas. Ponekad odradimo zajedničko fotkanje, nekad smo zajedno na eventima, a ponekad imamo trenutke za sebe. Iako je velika dobna razlika, moje blogerice smatraju da su godine samo broj i velika su mi podrška”, iskrena je Ester.
Kao i svako natjecanje, tako i ovo kod mnogih može izazvati nervozu ili tremu. Naša nam Ester priznaje da do samog finala za izbor nije imala nikakvu tremu, ali naposljetku su joj baš na taj dan – popustile kočnice.
“Počela sam razmišljati, što je ovo meni sve trebalo? Toliko mladih cura, pa što ja imam tražiti na ovom natječaju? Iako su moje najbolje prijateljice smatrale da je natječaj kao stvoren baš za mene, nisam očekivala da ću baš ja biti NajBloggerica, koliko god bila sigurna u sebe”, priznaje nam.
Unatoč tremi i osjećaju natjecanja, ovakvi događaji služe i za stvaranje prekrasnih uspomena, što nam je potvrdila i sama Ester koja je pak odlučila ostati pomalo tajnovita i ne otkriti nam baš sve tajne natjecatelja.

Možda ste baš Vi NajBlogerica

“Nešto što mi je ostalo kao trajna uspomena s natječaja svakako je zajedničko fotografiranje. Ako današnji tekst čitaju tadašnje prijavljene kandidatkinje, sigurno će se sjetiti omiljene situacije koju smo nazvale #grupišimose. To je jedna naša anegdota sa snimanja, ali vam neću odati sve detalje. Sudionice će se prepoznati”, kazala je.

U današnje vrijeme vladavine društvenih mreža, gotovo pa svatko od nas se barem jednom upitao može li postati NajBlogerica ili influencerica i pretvoriti ljubav prema modi u hobi ili full – time posao.
“Vjerujem da među svima nama postoji neka skrivena želja da se počnemo baviti ovakvim hobijem ili poslom. Uvijek kažem da, ako radite ono što volite, onda ćete u tome i uspjeti. Zato za sve one koji se još dvoume, poručujem da se prepuste svom cilju i prijave se, jer možda ste baš Vi NajBlogerica. Zaboravite na ono “što će okolina reći”, budite svoji i vjerujte u sebe. Zaboravite na ono hoću li ja to moći ili ne, jer uz “što bi bilo da je bilo”, nikada nećete saznati ako ne krenete”, poručuje Ester svima vama koji se još uvijek dvoumite oko našeg modnog natječaja u suradnji s Tower Centrom Rijeka.

Još se stignete prijaviti

Razloga za dvojbu nemate, a ono što imate je još dovoljno vremena za prijavu. Naš natječaj traje do 5. ožujka, a nakon njegova zatvaranja, žiri odabire najbolje kandidate i poziva ih na sudjelovanje u završnom eventu 28. ožujka u Tower Centru Rijeka.

Na vama je samo da dostavite mapu vlastitih radova s pet prijedloga stylinga iz fashion, lifestyle ili beauty područja, postavite Instagram profil na “javno” i dostavite prijedlog/skicu prve objave na budućem blogu (u Word formatu) na eventi@novilist.hr

Detalje o modnom natječaju možete pročitati ovdje

Razgovor preuzet s Novi list

Foto: Novi lisi, Viviana Lokmer Šulina