Održivi napor nazvan Move to Zero gura okvire dizajna i naslijeđa kroz svoju najnoviju ljetnu ponudu. Rezultat su obnovljene “lifestyle” siluete svježih održivih kolekcija. 

Inspirirano biljnim carstvom. Silueta je dio Nike kolekcije pod nazivom Plant Pack. Nike dizajnerski tim osmislio je kolekciju Plant Cork Pack, napravljenu od najmanje 20% mase recikliranog sadržaja, u želji da sportašima omogući da učine isto. Svaka je tenisica posvećena određenoj biljci koja je istaknuta na obući vezenim botaničkim dizajnom, znanstvenom infografikom i obojana bojom ekstrahiranom iz same biljke.

The Athlete's Foot


Ova se kolekcija temelji na popularnim i prepoznatljivim retro siluetama za košarku poput Air Force 1 i Blazer. Korak prema održivijoj budućnosti postiže se uz pomoć materijala i daljnjih proizvodnih procesa. Sačuvan je “old-school” dizajn tenisica, a kultni Swoosh logo i gornjište zadržavaju čist izgled.  

The Athlete's Foot, 839,95 kn


The Athlete's Foot, 839,95 kn

Nike Blazer Mid ’77 PLANT PACK dokaz je da i održive tenisice mogu izgledati super stilski. Neodoljiva shema boja na platnenoj i gumenoj konstrukciji, izvezeni biljni detalj i pluteni naglasci čine ovu siluetu neodoljivom. The Athlete's Foot, 839,95 kn

The Athlete's Foot, 839,95 kn

Space Hippie je priča o transformiranom smeću. Od gornjeg dijela do vanjskog potplata, Space Hippie 04 izrađen je od najmanje 25 mas.% recikliranog materijala. Ne samo da je najlakša silueta u kolekciji, već ima i najmanji otisak ugljika. Gornjište ‘Space Waste Yarn’ uključuje oko 75% masenog udjela recikliranog materijala izrađenog od recikliranih plastičnih boca, majica i ostataka pređe. Mekani potplat Crater Foam kombinira Nike Grind s mješavinom pjena za stabilnost i jedinstvenu estetiku. 

The Athlete's Foot, 1.059,95 kn

UČINKOVITOST POSTAVLJANJA TRENDOVA. Nike Crater Impact dio je putovanja prema održivosti. Napravljen od najmanje 25% masenog udjela recikliranog materijala, donosi jedinstvene odabire dizajna koji smanjuju otpad u usporedbi s tradicionalnim metodama – poput vezenih swooshova, učinkovitih obloga i naravno potplata od Crater pjene.

The Athlete's Foot, 839,95 kn