Tower Center Rijeka i službeno je objavio novu proljetnu kampanju u kojoj je Ivana Pirizovich "oživila" lik Ivane Brlić Mažuranić. Ivana Brlić-Mažuranić rođena je na današnji dan, 18. travnja 1874. godine, a o veličini njezinog književnog djela, može svjedočiti podatak da je četiri puta predlagana za Nobelovu nagradu za književnost, stoga je s pravom nazivaju „hrvatskim Andersenom“.

Tower Center Rijeka svoje art kampanje vremenski će staviti u okvir vremena Ivane Brelić Mažuranić te pokušati prikazati modernu modnu priču u autentičnom ambijentu. Tijekom 2024. godine naglasak će se staviti i na integrirani pristup i različite aktivnosti, kao ina suradnje s dionicima u lokalnoj zajednici. Nastojat ćemo podignuti svijest o važnosti čitanja organizacijom radionica i pričaonica, gdje ćemo dodatno potaknuti nove naraštaje na istraživanje dijela i likova Ivane Brlić Mažuranić.“, istaknula je voditeljica marketinga Vanja Pletikosa Crnić.  

Prelijepe fotografije u stilu modnog editorijala snimio je Filip Gržinčić 

Tower Center Rijeka pronalazi izvrsnu inspiraciju i poveznicu za modnu priču. Ideja za novu kampanju nastala je u Design & Marketing agency Fabula iz Rijeke. Za lokaciju snimanja odabrana je Villa Ružić na Pećinama u Rijeci, danas zaštićeni spomenik kulture - Spomenička knjižnica i zbirka Mažuranić-Brlić-Ružić. U kampanji su korišteni i vrijedni eksponati Ville, koji su pripadali Ivani Brlić Mažuranić, što daje posebnu vrijednost ovoj kampanji.  

Originalni predmeti iz Ville Ružić korišteni na snimanju kampanje 

Riječka influencerica i modna stilistica Ivana Pirizovich odlično je odradila posao i potpisala modni odabir za sve tri kampanje – proljeće, ljeto i jesen 2024. "Za prvu kampanju birani su prirodni prozračni materijali, koji predstavljaju ženstvenost i žensku snagu koja se uvijek izroni iz lakoće, budući da se čini da mi žene sve odradimo s nemogućom lakoćom i time inspiriramo sve oko sebe. Floralni detalji custom made naušnica od pravih orhideja prizivaju i nagovještaju proljeće"  ističe Pirizovich.

Ako se i vama, kao i nama, sviđa odabir modnih komada koji su se koristili za kampanju slobodno ih potražite u Tower Centru Rijeka.

Košulja, Reserved 35,99 €. Prsluk, Mango 49,99 €. Hlače, Tommy Hilfiger 199,99 €. Naušnice, privatna kolekcija. Rukavice privatna kolekcija (Reserved). Torbica koja je pripadala Ivani Brlić Mažuranioć, i sada se nalazi u Spomeničkaoj zbirci Mažuranić-Brlić-Ružić.

Sako, Tommy Hilfiger 329,99 €. Košulja, Reserved 35,99 €. Prsluk, Mango 49,99 €. Hlače, Tommy Hilfiger 199,99 €. Sandale, Mango 39,99 €. Torba, Mango 39,99 €. Naušnice, privatna kolekcija. Rukavice privatna kolekcija (Reserved)

Sako, Tommy Hilfiger 329,99 €. Košulja, Reserved 35,99 €. Prsluk, Mango 49,99 €. Hlače, Tommy Hilfiger 199,99 €. Sandale, Mango 39,99 €. Torba, Mango 39,99 €. Naušnice, privatna kolekcija. Rukavice privatna kolekcija (Reserved)

Košulja, Reserved 35,99 €. Prsluk, Mango 49,99 €. Hlače, Tommy Hilfiger 199,99 €. Sandale, Mango 39,99 €.  Šešir, Reserved 29,99 €. Naušnice, privatna kolekcija. Rukavice privatna kolekcija (Reserved)

Foto: Filip Gržinčić

Model: Ivana Pirizovich

Silist: Ivana Pirizovich

Make up: Romana Poropat  

Frizura: Ina Čeko