Springfield, modni brend koji karakterizira urbana casual odjeća, ove jeseni predstavlja prvi projekt održivosti provučen kroz jesensku kolekciju. Krajem kolovoza, R[ECO]NSIDER odjeća i modni dodaci za muškarce i žene biti će dostupna u Springfield trgovinama, kao i na online platformi www.myspringfield.com.

Projekt R[ECO]NSIDER

Projekt karakterizira predanost okolišu, gdje se Springfield zalaže za održivi razvoj koji osigurava potrebe u sadašnjosti bez ugrožavanja potrebe budućih generacija. Projekt R[ECO]NSIDER započinje s dvije konkretne inicijative koje se vežu uz upotrebu organskih tkanina i procese završne obrade trapera. Prva inicijativa se odnosi na korištenje 100% organskog pamuka, kao opciju za optimizaciju resursa i sirovina. Odjeća kao što su košulje, dresovi, majice i chino hlače su kategorije u kojima se može nalaziti oznaka R[ECO]NSIDER.

Springfield predstavlja R[ECO]NSIDER – novu jesensku kolekciju od 100% organskog pamuka koja štedi vodu i energiju

S druge strane, laserske i ozonske tehnologije su ključne u procesu završne obrade trapera, jer predstavljaju veliku uštedu vode i energije, a istovremeno eliminiraju toksične procese za planet. Ova inicijativa dobiva ime H20 te kroz svoja dva smjera: laser – suhi proces prilagodbe trapera bez korištenja vode, s kojim se postižu različiti efekti poput efekta iznošenog trapera te ozon – tehnologija koja se koristi u fazi ispiranja, za finalne tonove odjevnih predmeta.  Na taj se način štedi voda te se eliminiraju zagađivači okoliša kao što su kalij permanganat, klor ili izbjeljivač.

SPRINGFIELD, PROJEKT R[ECO]NSIDER

Springfield je kroz ovu ekološku inicijativu već proizveo više od milijun komada održivih odjevnih predmeta te uštedio 15 milijuna litara vode.

FOTO: PR