Tijekom duge modne povijesti nosila su ga uglađena gospoda i otmjeni džentlmeni, kao i svi oni koji su marili za dojam koji na svijet ostavljaju svojim odijevanjem. Nosili su ga i kraljevi i boemi, mladoženje, službenici, profesori, poslovnjaci i hollywoodske zvijezde, a ono je uvijek beskompromisno zračilo formalnošću, ozbiljnošću i otmjenošću, oduvijek bivajući na tronu kao sinonim dobrog stila. Naravno, riječ je o njegovom visočanstvu – odijelu, dvodijelnoj “uniformi” u čiju se moć muškarci pouzdaju već stoljećima i koju bezrezervno biraju za sve svečane i poslovne prilike

Varteks, hlače 799 kn na sniženju 559,30 kn

Varteks, hlače 699 kn na sniženju 419,40 kn

Forma odijela definirala se početkom prošlog stoljeća, sakoi su se skratili, materijali su postali laganiji i podatniji, a ubrzo se promijenila i njihova namjena. Danas je odijelo norma muškog odijevanja kada je riječ o poslovnim i svečanim prigodama, no pravila formalnog odijevanja su, s vremenom, ipak malo omekšala.

Skladno krojeno odijelo izrađeno od fine, visokovrijedne tkanine kakve koristi Varteks kao što je, primjerice, runska vuna, najotmjenije je što može sadržavati muška garderoba. Tkanine renomiranih proizvođača Loro Piana i Marzotto koristi Vateks kao i drugi svjetski brandovi koji su lideri u proizvodnji muških odijela.

Varteks, hlače 999 kn na sniženju 699,30 kn

Varteks, hlače 699 kn na sniženju 349,50 kn

Varteksova odijela za recentnu hladnu sezonu koketiraju s tradicijom, beskompromisno je spajajući sa savršenim krojevima, preciznom izradom i izvanrednim tkaninama. Za razliku od nekadašnjih “strogih” kodova koja su vladala u muškom odijevanju, većina prilika više ne nalaže da svoje odijelo nužno uparujete s košuljom i kravatom. Dojam formalnosti možete postići i uparujući svoje odijelo s puloverom, dolčevitom, pa čak i običnim pamučnim T-shirtom, a sako svog omiljenog odijela možete nositi i u neformalnim prilikama, kombinirajući ga u casual outfitima s trapericama i tenisicama. Velika je prednost što u Varteksu možete kupiti sako i hlače iz iste tkanine u različitim veličinama i tako upariti svoje odijelo koje vam savršeno odgovara.