Voljeli ga ili ne, on je tu, bliži nam se najstrašniji dan u godini, poznati Halloween. Noć uoči Svih Svetih kod nas se naziva Noć vještica i iako tradicija dolazi iz Amerike s vremenom se ovaj običaj preselio i na druge dijelove svijeta. Od rezbarenja bundeve, strašnih kostima i horor filmova, pa sve do mirnih večeri uz horor knjigu. Halloween možete provesti kako god želite, mogućnosti je zaista mnogo, a jedno je sigurno, dobra zabava je zagarantirana.

Kostimirana zabava

Kostimirane zabave uvijek su dobra ideja, stoga se možete maskirati u vješticu ili vampira i krenuti na halloween party. Za one koji žele postići vještičji look, ali bez klasičnog kostima, tu su savršene kožne haljine ili hlače koje će uz dobar make up izgledati odlično. Uz make up tutoriale i vi se možete našminkati kao profesionalac, a sve što vam za dobru šminku treba možete pronaći u Tower Centru.

House, 269,90 kn 

Calzedonia, 320,20 kn (42,50 eur)

House, 259,90 kn (34,49 eur)

House, 229,90 kn (33,51 eur)

House, 229,90 kn (33,51 eur)

House, 99,90 kn (13,26 eur)


Noć uz horor knjigu

Za one mirnije, predlažemo večer uz  horor knjigu i svijeće. Knjiga na temu vještica napisano je zaista mnogo, od poznatih trilogija do kratkih romana. Udobno se smjestite i otplovite mislima u dobru knjigu.

Hoću knjigu, 149 kn (19,78 eur)
Boston, 1662. Dvadeset četverogodišnja Mary Deerfield, djevojka nebesko plavih očiju i puti bijele poput porculana, druga je supruga okrutnoga moćnika Thomasa Deerfielda. Kad joj Thomas, u pijanstvu sklon bijesnim ispadima, u nadlanicu zarije vilicu s tri zupca, Mary odluči podnijeti zahtjev za razvod braka. U svijetu u kojem susjedi budno motre ne bi li uočili znakove đavolskog djelovanja, žena poput Mary, koja gaji tajne želje i ne podnosi drsko licemjerje muškaraca u koloniji, ubrzo postaje sumnjiva, ali i predmet ogovaranja. Kad u njezinu vrtu pronađu zakopane predmete, kad umre mladić kojega je Mary liječila travama i napicima, i kad služavka iz njihove kuće istrči vrišteći od straha, mlada žena više se ne nastoji osloboditi nasilja u braku, nego mora izbjeći vješala.

Kućni party

Pravi Halloween ugođaj postići ćete i uz ukrase, ali i male kolačiće i muffine. Radite li party kod kuće, pogledajte ove prijedloge i napravite pravu malu kuću strave. Ako netko voli noć vještica, to su najmlađi, stoga smo i za njih pronašli savršene kombinacije vještica i vještaka. Čak i ako vi niste obožavatelj horora, omogućite djeci užitak uz strašne slastice, maske ili filmove. Veliki izbor čeka vas u Intersparu, Kiku, Party Popsu i Baby centeru.


Pepco, svijećnjak za Halloween, keramički, za lučice 30,14 kn (4 eur). Dekoracija za Halloween, u kompletu: paučina i pauci 9,79 kn (1,30 eur). Mini LED lanac za Halloween, 12 lampica, motivi na izbor: pauci, bundeve ili ruke kostura, dužina: 195 cm, baterije se prodaju odvojeno 15,07 kn (2 eur)

Pepco, svijeća u obliku bundeve u keramičkoj posudi sa zlatnim poklopcem 45,21 kn (6 eur). Svijeća u obliku bundeve u posudi od mat stakla od 18,84 kn (2.50 eur)

Kik

Kik

Kik

Iz Tower Centra stižu dobre vijesti! Izvadite maske iz ormara, bilo da su one strašne ili cool, i posjetite zabavni kutak na 2. katu Tower Centra Rijeka 29. i 30. listopada 2022. Uz kostimirane animatore i dobru glazbu djeca će uživati u brojnim likovnim aktivnostima, poput izrađivanja bundeva i duhića od riže, pečata bundeve od prirodnih materijala, oslikavanja strašnih balona, a za najmanje tu su i zabavne jesenske bojanke. Na zabavnom mini golf poligonu djeca će moći pokazati svoje vještine i osvojiti nagare. Zabavi neće biti kraja uz Halloween dječje tetovažeoslikavanje lica.  


Mi se veselimo Halloweenu, a vi?

Foto: instagram, web stranice trgovina