23.4. datum je koji je svim knjigoljupcima već odavno zabilježen u kalendaru kao dan u kojem sve svoje obaveze moraju staviti sa strane i pohoditi knjižare i knjižnice s mnoštvom platnenih vrećica na raspolaganju. Riječ je, naravno, o Noći knjige koja se nastavlja na Svjetski dan knjige, a kojima se tijekom posljednjih godina pridružila i akcija Knjiga svima i svuda, zbog koje je većina naslova u knjižarama i na webu na popustu i koja traje čak sedam dana.  

Popusti tih dana kreću se od 10 do 70%, mi vam predstavljamo hit knjige koje se isplati ugrabiti na odličnom popustu.

Hoću knjigu, 129 kn na akciji 103,20 kn

Hoću knjigu, 99 kn na akciji 79,20 kn

Hoću knjigu, 125 kn na akciji 100 kn

Hoću knjigu, 129 kn na akciji 103,20 kn

Hoću knjigu, 249 kn na akciji 224,10 kn


Hoću knjigu, 169 kn na akciji 152,10 kn

Hoću knjigu, 119 na akciji 95,20 kn 

Hoću knjigu, 99 kn na akciji 90 kn

Hoću knjigu, 49,90 kn na akciji 39,20 kn

Hoću knjigu, 119 kn na akciji 95,20 kn

 

Ključnom događanju Noći knjige ove se godine tradicionalno pridružuje i knjižarski lanac Hoću knjigu, koji je u knjiškim krugovima već prepoznat kao organizator raznih zanimljivih događanja, poput spavanja u knjižari, Noći Harryja Pottera, reviji školskih torbi te ostalih nesvakidašnjih aktivnosti. Zato ni ove godine nije ostao dužan ljubiteljima knjige koji traže više od samih popusta. A što su to točno knjiške glavice iz ovog knjižarskog lanca smislile?

„Nakon velikog uspjeha Noći Harryja Pottera te mnoštva pozitivnih komentara koje smo dobili nastavno na glavnu aktivnost – a to je bilo Magično haranje – odlučili smo nešto slično organizirati i za Noć knjige u obliku Knjiške staze. Knjiška staza će povezivati odabrane kipove i/ili ulice domaćih i stranih književnika gdje će se nalaziti naši promotori, a koji će svima koji će sudjelovati u turi ispričati nekoliko informacija o toj knjiškoj osobi te staviti žig na kartu koju bi trebao imati svaki sudionik. Knjiška staza u Rijeci završava u Hoću knjigu knjižari u Tower Centru, gdje će najbrži dobiti bogate poklon pakete, a svi ostali sudionici simbolične nagrade“, pojasnila je Sanja Srdić Jungić, voditeljica marketinga i komunikacija ovog knjižarskog lanca.

„Tijekom Noći Harryja Pottera svjedočili smo nevjerojatnoj snalažljivosti sudionika, stoga su mnogi u naše knjižare dolazili na električnim romobilima, trčeći ili pak kombinacijom javnog prijevoza i taksija. Ovoga puta odlučili smo još bogatije nagraditi najbrže, stoga će ih dočekati prekrasan Book box u kojem će se nalaziti tri vrijedna naslova te stvarčice koje su uvijek potrebne svakom knjigoljupcu, poput lampice za čitanje, notesa, olovke ili zastavica za označavanje najdražih citata, uz predivan miris Yankee Candle svijeće. Ukupna vrijednost ovog paketa prelazi 700 kuna, pa vjerujem da će se sudionici dobrano požuriti. Tu su i utješne nagrade, poput malog paketića knjiga za sljedećih 9 najbržih, a svi ostali koji dođu s ispunjenom kartom na poklon će dobiti i Hoću knjigu platnenu vrećicu – do isteka zaliha. No nadamo se da nagrade neće biti jedini prioritet za sudjelovanje u Knjiškoj stazi nego da ćemo u sudionicima pobuditi i istinsku znatiželju o tome koji se kipovi književnika ili pak ulice nalaze u njihovom gradu i da čuju koju rečenicu o njima“, zaključuje Srdić Jungić.

Sve što preostaje jest 23.4. naoružati se znatiželjom, slobodnim vremenom te brzim i udobnim tenisicama, a onda i upoznati književnike i književnice svojega grada kroz knjiško-edukativnu turu Knjiška staza. Svima želimo sretnu i veselu Noć knjige!