U posljednje se vrijeme sve češće javlja pitanje proširenih pora, kako ih ukloniti, vidljivo umanjiti ili pravilno nanijeti makeup kako bi se prikrile te sitne, neugodne „rupice“ koje se najčešće javljaju na predjelu obraza. Zapravo, moramo biti svjesni da su proširene pore vrsta mehanizma kojima organizam regulira vlažnost i temperaturu kože te su stoga masna, dehidrirana i mješovita koža najrizičnija skupina kada je u pitanju ova neugodna pojava.. Srećom, danas na tržištu postoji mnoštvo proizvoda koji, moram priznati , vrlo dobro obavljaju svoju zadaću.

TRIKOVI ZA “POPUNJAVANJE PORA”

Prije svega, potrebno je dnevnu rutinu započeti adekvatnom njegom lica primjenjujući tonike i kreme namijenjene određenom tipu kože. Također, umivanjem hladnom vodom (hladnoća skuplja pore) možete postići kratkotrajan, ali željeni efekt zaglađene kože lica. Što se makeupa tiče vrlo je važno, prije nanošenja pudera, nanijeti adekvatan primer. Postoje namjenski primeri za „popunjavanje“ pora koji dodatno zaglađuju zahvaćeno područje a to je najčešće T-zona te područje obraza.. To su proizvodi guste, baršunaste teksture koji se utapkavaju, najlakše prstima, na ciljano područje. Kako bi pore ostale zaglađene najbolje je puder , na tom mjestu, također nanijeti laganim tapkanjem vlažnom spužvicom, tzv. beuaty blenderom ili četkicom odnosno bockalicom. Nanesemo li kasnije adekvatnom četkom i mineralni puder u prahu na cijelo lice osigurat ćemo postojanost makeupa i ujednačenost čitavog tena.

Masna, dehidrirana i mješovita koža najrizičnija je skupina kada su u pitanju proširene pore

Također, ukoliko na ciljana područja gdje su proširene pore izraženije koristite serum za smanjivanje bora on će dodatno zagladiti i popuniti kožu te će se rupice, dosljednim korištenjem, itekako smanjiti.

Ukoliko ste u mogućnosti, tretmani mikrodermoabrazije najdugotrajnije su rješenje protiv ove, vrlo učestale, kožne nepravilnosti.

Douglas, 395,00 kn za 50 ml

Douglas, 275,00 kn za 22 ml

DM i Muller, 39,90 kn za 200,00 ml

DM i Muller 39,90 kn za 75 ml

Diviana cosmetics, 155,00 kn za 30 ml

Muller, 175 kn