Posao vizažista zahtijeva strpljenje, preciznost, mirnu ruku, ali i zaista puno kreativnosti. Upravo je vješto baratanje beauty proizvodima i alatima uz godine iskustva savršen poticaj za osmišljavanje i primjenu nekih pomalo neobičnih, a istovremeno tako praktičnih beauty trikova. Ovoga sam puta za vas izdvojila nekoliko vrlo lako primjenjivih savjeta koji će vam uvelike olakšati svakodnevnu makeup rutinu.

Hansaplast u spreju protiv otvorenih ranica i akni

Svakome se barem jednom u životu dogodilo da istisne prištić ili jednostavno zaradi posjekotinu baš neposredno prije važnog događaja, a limfa, odnosno vodica iz rane nikako da stane curiti kako bi na miru mogli nanijeti makeup. Pred nekoliko sam godina otkrila savršen proizvod koji je definitivno spas u zadnji čas. Postoji tekući flaster u spreju koji momentalno zaustavlja krvarenje ili bilo kakvo drugo curenje te omogućuje neometano nanošenje makeup proizvoda. Hansaplast u spreju posebno je patentiran proizvod koji sprječava nastanak infekcije, dopuštajući pritom koži da diše. Smatram da je to proizvod koji bi se, što se prištića tiče, trebao koristiti samo u zahtjevnijim prigodama kako bi u međuvremenu dopustili koži da sama odradi proces sušenja odnosno zacjeljenja.


Hansaplast sprej, Dm, Muller, 54,00 knPrivremene pjegice

U posljednjih su nekoliko godina pjegice postale pravi hit i mnogi vizažisti doskaču raznim trikovima kako bi ih učinili što vidljivijima, ali istovremeno vrlo prirodnima. Nedavno je na tržište izašla privremena boja za obrve (trajanje 3-5 dana) koja se nanese, stvori zaštitni film te nakon 15ak minuta odstrani višak boje/proizvoda, a kao rezultat imamo savršeno iscrtane obrve. Ako isti proizvod aplicirate i “popikate” te ponovite proceduru i na području nosa, odnosno tamo gdje biste htjeli imati pjegice, postići ćete vrlo prirodan rezultat koji će trajati nekoliko dana i prirodno izblijediti.


Maybelline Tatto brow Dm, Muller, 64,00 kn


Maybelline Tatto brow Dm, Muller, 64,00 kn

Lak za kosu u službi savršenog fiksatora


U backstageu mnogih modnih revija lak za kosu nerijetko poprima ulogu fiksatora. Osobno izbjegavam lakom špricati cijelo lice, no jako često upravo njime pošpricam četkicu za uređivanje obrva te ih laganim začešljavanjem oblikujem do željene forme. Na taj način obrve neće poprimiti kruto definiranu formu (efekt koji vrlo često daju gelovi za obrve), već će izgledom djelovati vrlo prirodno i uredno.


Got2b, Schwarzkopf. Dm, Muller, 39,00 kn


Shimmerasti tonik /sprej za lice

Internet je preplavljen proizvodima za fiksiranje ili osvježavanje makeupa koji u sebi sadrže sitne svjetlucave čestice, odnosno shimmer. Ovo je jedan od onih proizvoda kojeg ćete vrlo jednostavno napraviti sami kod kuće štedeći pritom novac i vrijeme. Što vam je potrebno? Pigmenti u nekoj od sedefastih svijetlih nijansi ili highlighter u kamenu kojeg ćete laganim struganje pretvoriti u prah. Uzmite praznu bočicu s raspršivačem te u nju ulijte omiljeni tonik po želji (ja obožavam Aloe Vera tonik). U tonik ubacite željene pigmente ili /i highlighter te proizvod dobro promućkajte. Sami birate intenzitet šljokica, odnosno shimmera, te nijansu boju sjaja koju želite postići kao završni efekt na licu.

Makeup factory pigment , Muller, 54,00 knAfrodita Aloe Vera Hydra tonik, Dm, Muller, 38,00 kn

Ljetni puder lagane teksture

Vrlo često ljeti želimo smanjiti nanošenje pudera, odnosno teških tekstura, kako bi dobili što prozračniji efekt. Također, ponekad nam se dogodi da kupimo puder koji se savršeno stapa s kožom, ali nakon nekog vremena postane težak na licu i osjećamo ga poput maske. Kako bi vaš omiljeni puder postigao savršenu (ljetnu) teksturu, možete ga pomiješati s dnevnom kremom ili primerom. Miješanje podrazumijeva nanošenje oba proizvoda na paleticu ili tanjurić te stapanje tekstura u jednu jedinstvenu formu. Na taj ćete način moći “novonastali” proizvod ravnomjerno nanijeti na lice u lakšem sloju. Ukoliko na lice prvo nanesete primer /kremu pa na njega direktno puder teksture će se vrlo brzo upijati i trebat će vam puno više proizvoda za ravnomjerno nanošenje, čime postižete kontraefekt.


Primer Essence glow boosting Dm, Muller 31,00 knPuder Estée Lauder Double Wear , Muller, Douglas, 367,00 kn