Najveća čar romantične večere kod kuće svakako je privatnost i ugodan ambijent na koji ste navikli. Desert je, naravno, najvažniji dio valentinovske večere. Najsigurniji će izbor biti kolači s čokoladom poput prigodnih srca s borovicom i mentom koje možete pripremiti zajedno.
SASTOJCI
Za 4 osobe
- 125g maslaca
- 100g čokolade
- 15g kakaa
- 100g glatkog brašna
- 200g šećera
- 2 jaja
- 1 dl vode
- 0,4 dl likera od borovnice
- 0,3 dl kave
- 5g praška za pecivo
- 0,5 dl vrhnja za šlag
- 50g čokolade
- 10g maslaca
- 200g smrzutih ili svježih borovnica
- 2 žlice šećera
- U posudu ulijte vodu, liker od borovnice i kavu. Dodajte maslac i čokoladu i na laganoj vatri miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.
- U zdjeli promiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodajte u smjesu s čokoladom.
- Umiješajte cijela jaja i izlijte smjesu na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta na 160°C.
- Za glazuru na laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre, dodajte maslac i nasjeckanu čokolda. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Borovnice prokuhajte s šećerom, izblendajte štapnim mikserom i procijedite kroz cijedilo.
- Žlicu umaka od borovnica stavite na tanjur, kalupima izrežite srca od biskvita,
- posložite srca na umak od borovnica i prelijte glazurom od čokolade.
Recept preuzet s Dobar tek