Puretina je s razlogom mnogima omiljena namirnica te sastavni dio raznih ukusnih jela. Volimo ju iz razloga što je zdrava, jednostavna za pripremu te naravno, odličnog okusa. Osim toga, možemo ju spremati na brojne načine – pečenu, kuhanu, pohanu ili na žaru. Odlično se uklapa uz sve priloge, poput povrća, tjestenine i riže.

Ostavlja nam puno prostora za igru te nam nikada ne može dosaditi. Ukoliko se želite odmaknuti od već dobro poznatog jelovnika i željeli biste isprobati puretinu pripremljenu na neki novi način, imamo pravi recept za vas. U kombinaciji s  tikvicom, svježim kravljim sirom i raznim začinima, puretina će postati kraljica ovog jela. Uživat ćete u svakom njenom zalogaju i ne sumnjamo da će postati sastavni dio vašeg menija. Svježi i ukusni sastojci potrebni za pripremu ovog recepta čekaju vas u Intersparu.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 3 kore za savijače
  • 100 g omekšalog maslaca
  • 600 g purećeg filea
  • 40 ml ulja
  • 300 g tikvica
  • 400 g svježeg kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 300 g rajčice
  • 200 g gauda sira
  • sol
  • listići svježeg bosiljka
  1. Puretinu narežite na male kockice, posolite i pirjajte na ulju. Tikvice naribajte, rajčice narežite na tanke ploške, gaudu naribajte. Spojite puretinu i tikvice, dodajte jaja i svježi sir, posolite, promiješajte. Posudu za pečenje premažite maslacem, na dno stavite tri lista tijesta za savijače, svaki premažite maslacem. Na kore stavite mješavinu puretine, tikvica i sira, poravnajte, poslažite kolute rajčice, stavite u pećnicu na 180 °C 10 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite ribanom gaudom, vratite u pećnicu da se sir zapeče. Dekorirajte listićima bosiljka i poslužite.

Savjet: Ako naribane tikvice puste previše soka, slobodno višak ocjedite prije nego pomiješate s puretinom.

Recept preuzet s Dobar tek