Na stranicama od dm-a pronašli smo odlične savjete za jednostavnu francusku manikuru, koja stvara optičku iluziju na noktima. Iznenadit ćete se rezultatom - ovako elegantno nalakirani nokti mame mnoge poglede! S njima možete pokazati hrabrost kako izborom boje tako i dužinom noktiju.

Što je francuska manikura s optičkom iluzijom?

Sjećate li se još klasične francuske manikure s noktima u boji kože i bijelim vrhovima? Trend optičkih iluzija na noktima još je hrabriji i zahtijeva korištenje boja uz pomoć kojih dočaravamo iluziju klasične francuske manikure. Ovaj dizajn optički izdužuje nokat pa je pogodan i za one koji nemaju gelirane ili umjetne nokte. Slobodni ste odabrati boju: crvenu, plavu, zelenu, ružičastu, sivu, plavu ili smeđu - koja vam najviše odgovara. Slično kao i kod klasične francuske manikure, i ovdje ističemo vrh nokta, ali ne bijelom, već nekom od drugih boja. Pogledajmo kako napraviti francusku manikuru s optičkom iluzijom.

Korak po korak: upute za francusku manikuru s optičkom iluzijom

Važno je na početku dobro pripremiti nokte: pažljivo ih očistiti i oblikovati rašpicom i priborom za nokte. Pažljivo gurnite kožicu natrag. Odaberite jednu ili dvije nijanse laka za nokte kako biste stvorili optičku varku.

Nanesite bazni lak na nokte kako bi vaš lak za nokte bio postojaniji i kako biste ujednačili površinu nokta.

Obojite nokat s dvije nijanse laka za nokte i napravite mekani prijelaz između njih (svijetlo-tamno prijelaz jedne boje u drugu). Prvo nalakirajte prvu polovicu nokta jednom bojom, a zatim drugu polovicu nokta. Ostavite da se lak dobro osuši. SAVJET: Za lijep prijelaz možete si pomoći spužvicom – dok je lak za nokte još mokar.
Sada je vrijeme za optičku iluziju: premažite vrh nokta još jednim slojem. Pritom promijenite redoslijed nijansi kako biste odvojili vrh od ostatka nokta, kao što je tipično za francusku manikuru.
Sada je vrijeme za optičku iluziju: premažite vrh nokta još jednim slojem. Pritom promijenite redoslijed nijansi kako biste odvojili vrh od ostatka nokta, kao što je tipično za francusku manikuru.
Sada možete zamutiti ili naglasiti polukružnu prirodnu razdjelnicu između nokta i njegovog vrha. Također možete napraviti uzorak po vlastitom izboru, na primjer s tankim šiljastim linijama: povucite oštru liniju kistom kako biste naglasili obilježje francuske manikure.

Nakon što se lak dobro osuši, nanesite nadlak kako bi vam umjetnost na noktima što duže trajala.

Francuska manikura s optičkom iluzijom pristaje svakom obliku noktiju: bilo da su oni uglati, ovalni, špicasti ili okrugli, možete je kombinirati uz sve njih, a posebno lijepo izgleda na noktima bademastog oblika.

Odabir boje za francusku manikuru s optičkom iluzijom

Kod kombiniranja nijansi nije potrebno birati nijanse iste boje (npr. svijetloplava i tamnoplava). Izbor je isključivo na vama: ljubičasta i svijetlozelena ili ružičasta i bijela, crvena i plava - što god vam srce poželi. Važno je samo nokat prvo nalakirati u dvije nijanse, a na njegovom vrhu izmijeniti redoslijed te dvije nijanse kako biste stvorili iluziju klasične francuske manikure.

Nova francuska manikura sa šljokicama

Također možete koristiti šljokice za stvaranje baršunastog efekta na noktima. Dopušteno je sve – od metalik, mat ili sjajnih nijansi, samo da zadržite princip opisane manikure. Vaši će nokti biti vrlo trendi ako svaki nokat nalakirate drugačije, možete koristiti različite boje ili potpuno različite uzorke: npr. svijetloljubičasti lak na malom prstu, francuska manikura s optičkom iluzijom s prijelazom tamne i svijetloljubičaste boje na prstenjaku, na srednjem prstu tamnoljubičasti lak, na kažiprstu ljubičasti lak sa šljokicama i opet francuska manikura s optičkom varkom na palcu, samo ovaj put koristite ljubičastu boju u kombinaciji s dodatkom ljubičastih šljokica. Mogućnosti su beskrajne.

Mašta ne poznaje granice. Svejedno hoćete li ukrasiti sve ili samo neke nokte u stilu francuske manikure s optičkom iluzijom – vaše će ruke u svakom slučaju biti praznik za oči.