Bez obzira na visoke temperature, ljeto nije izlika da se prestanemo baviti fizičkom aktivnošću. Dapače, vježbanje tijekom ljetnih mjeseci ima brojne prednosti. Jedna od njih je rekreacija na otvorenom. Zagušljive teretane i dvorane neka pričekaju jesen jer sada možemo istodobno vježbati i uživati na svježem zraku.

Istraživanja pokazuju kako vježbanje na otvorenom troši više kalorija nego u zatvorenom prostoru. Naime, na otvorenom više energije trošimo na savladavanje nepredviđenih prepreka, a u dvoranama je situacija puno jednostavnija – uvjeti su uvijek isti, a sprave nam olakšavaju rad.Isto tako, istraživanja su pokazala da su vježbači na otvorenom puno vitalniji, živahniji i subjektivno su svoj nivo energije ocijenili puno višim nego vježbači u zatvorenom prostoru. Razlog se povezuje s uživanjem, istraživanjem i sjedinjavanjem s prirodnim okruženjem u kojem su se našli.

Ako se do sada niste bavili odabranom aktivnosti, puno je bolje početi u društvu – bilo užeg kruga prijatelja ili ciljanim upisivanjem u neki program škola za outdoor aktivnosti. Zadajte si neki cilj koji želite postići i na taj način pronađite motivaciju te zadržite kontinuitet u vježbanju. Tijekom rekreacije u ljetnim mjesecima važno je unositi dovoljno tekućine te pripaziti na prehranu, što znači da se ne smije izgladnjivati. Za vrijeme vrućina tijelo se dodatno iscrpljuje i važno ga je opskrbiti vitaminima, mineralima te važnim nutrijentima.

PROTEINI.SI, 115 KN

Isto tako, savjetuje se da izbjegavate sunce. Treninzi  rano jutro ili navečer su najbolja opcija, a zrak je ugodniji i svježiji.

Što se tiče opreme, birajte prozračnu, laganu odjeću, poput kratkih hlača, topova ili majica od prirodnih materijala koji propuštaju zrak i omogućavaju koži da diše. Sintetiku izbjegavajte jer u dodiru sa znojem može izazvati neugodne alergijske reakcije. Bitno je da odjeća bude dovoljno udobna i praktična, kako vas ne bi ograničavala prilikom kretanja. Tenisice neka budu izrađene od prozračnih materijala kako se stopalo ne bi znojilo. Također, birajte udobne, mekane i anatomski prilagođene modele.

INTERSPORT, 229,95 KN
INTERSPORT, 499,95 KN (na sniženju 374,96)

Dakako, kako bi rekreacija na otvorenom bila što zabavnija i opuštenija, potrebne su vam bluetooth slušalice. Vrlo su jednostavne za uporabu i praktične, prigodne su za vođenje telefonskih razgovora i slušanje glazbe satima. Zahvaljujući njima, svaka fizička aktivnost postaje još zanimljivija i jednom kada ih isprobate, od njih se nećete moći odvojiti. U Mobilcentru A1 možete pronađite kvalitetne i popularne bluetooth slušalice Plume uz koje će sportska aktivnost postati vrijeme odlične zabave!

A1 MOBILCENTAR, 499 KN

Foto: pixabay, web stranice proizvođača