Ljudima je prije 200 godina bilo nezamislivo da izađu iz kuće i krenu trčati, samo da bi trčali. Trčanje je kao pojam fizičke aktivnosti bila zanimacija bogatijih slojeva koji su si mogli priuštiti hobi i bavljenje sportom.

Prvi značajniji korak u nastanku onoga što danas zovemo tenisicama dogodio se u 19. stoljeću s pojavom Plimsolls-a. Ovo je prvi put da je gumeni đon bio slijepljen s tijelom cipele ili čizme koja je i dalje bila napravljena od kože, a u početku bile su namijenjene djeci. 1860-ih se pojavila prva obuća za trčanje koja se također ne može baš nazvati tenisicom pošto ju je od standardne cipele za muškarce razlikovalo samo to što je imala šiljke na vrhu đona.

Masovna upotreba obuće za trčanje dogodila se tek poslije Prvog svjetskog rata, a prava revolucija 1892. godine kada se guma počela masovno koristiti u industriji. Ovo je značilo da je lagana, savitljiva obuća od gume i tekstila postala dostupna svima. Kako je hodanje u njima bilo gotovo nečujno, ova obuća je dobila ime koje će vam sigurno biti poznato – sneakers (to sneak – šunjati se).

SPORT VISION

I tako je na svijet službeno došla obuća koja je tijekom godina postala mnogo više od toga.

Postala je statusni simbol, hobi, ljubav, sredstvo za postizanje nevjerojatnih ciljeva. Jedina vrsta obuće koja je ljudsku nogu pratila na gotovo svako mjesto na planeti. Koja se popela na vrh planine i na vrh pobjedničkog postolja. Tenisice.

Dvadesetih godina pojavile su se različite vrste tenisica specijalno za sprintere i maratonce, a s time su počele pristizati i prve medalje. Pojavom modela The Trackster 1960-ih vidjelo se što tenisice zaista mogu. New Balance je po prvi put ponudio različite širine pri izboru tenisica za trčanje, i tako se riješio problem ogromnog broja trkača.

Ove tenisice patentirane su tako da počivaju na tri točke pomoću čega postoji ravnoteža i dobro poznato New Balance “lelujanje”. Inače, legenda kaže da je osnivač brenda promatrao kokoši koje se šetaju po dvorištu i na tom principu stvorio čitavu ideju. Također je, na radnom stolu, držao maketu kokoši pomoću koje je objašnjavao kretanje na tri osnove.

Najnovije iz brenda New Balance upravo su FuelCell modeli. Isprobali smo ih i zaista nude bolji odraz i povratak energije pri trčanju kao što im tehnologija obećava. U svakom slučaju, prošle su test s pohvalama!

Poboljšani FuelCell model s novom formulacijom pjenastog materijala tenisice čini udobnijima i dugotrajnima. Bilo da tenisice koristite za sport ili da u njima koračate kroz život, uvijek na prvo mjesto stavite udobnost i svoje zdravlje.

Fuelcell modele pronađite u Sport Vision trgovini u Tower centeru.