Nakon bogatog uskrsnog doručka, frižider često ostane prepun raznih ostataka – komadići šunke, mladi luk, sir... Umjesto da ih bacite, pretvorite ih u novo, ukusno jelo! Frittata je savršen način da iskoristite sve što vam je ostalo – brzo se priprema, fleksibilna je i ukusna u svakoj kombinaciji. U ovoj verziji koristimo upravo ono što obično ostane nakon Uskrsa, spajajući poznate okuse u sočno i zasitno jelo koje se može poslužiti za doručak, ručak ili laganu večeru.

Sastojci za 4 osobe

  • 12 jaja
  • 150 g šunke
  • 300 g feta sira
  • 300 g zelenih mahuna
  • 150 g tikvica
  • 100 g mladog luka
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol, papar, majčina dušica

Način pripreme

Mahune kratko blanširajte u slanoj vodi, tikvicu narežite na tanke kolute, sir na kockice. Razmutite jaja, začinite solju i paprom.

Na maslinovu ulju popržite sjeckani bijeli dio mladog luka jednu minutu, dodajte iskidane šnite šunke, popržite, dodajte tikvice i mahune, zalijte razmućenim jajima. Predgrijte pećnicu na 220 °C.

Kad su jaja “meko” pečena, prebacite tavu u pećnicu pod gornji grijač 3 minute. Na toplu frittatu dodajte kockice fete i grančicu svježe majčine dušice, poslužite.

Fritattu prije stavljanja u pećnicu možete posuti i lako topljivim ribanim sirom.

Recept preuzet s Dobar tek