
Nakon bogatog uskrsnog doručka, frižider često ostane prepun raznih ostataka – komadići šunke, mladi luk, sir... Umjesto da ih bacite, pretvorite ih u novo, ukusno jelo! Frittata je savršen način da iskoristite sve što vam je ostalo – brzo se priprema, fleksibilna je i ukusna u svakoj kombinaciji. U ovoj verziji koristimo upravo ono što obično ostane nakon Uskrsa, spajajući poznate okuse u sočno i zasitno jelo koje se može poslužiti za doručak, ručak ili laganu večeru.
Sastojci za 4 osobe
- 12 jaja
- 150 g šunke
- 300 g feta sira
- 300 g zelenih mahuna
- 150 g tikvica
- 100 g mladog luka
- 100 ml maslinova ulja
- sol, papar, majčina dušica
Način pripreme
Mahune kratko blanširajte u slanoj vodi, tikvicu narežite na tanke kolute, sir na kockice. Razmutite jaja, začinite solju i paprom.
Na maslinovu ulju popržite sjeckani bijeli dio mladog luka jednu minutu, dodajte iskidane šnite šunke, popržite, dodajte tikvice i mahune, zalijte razmućenim jajima. Predgrijte pećnicu na 220 °C.
Kad su jaja “meko” pečena, prebacite tavu u pećnicu pod gornji grijač 3 minute. Na toplu frittatu dodajte kockice fete i grančicu svježe majčine dušice, poslužite.
Fritattu prije stavljanja u pećnicu možete posuti i lako topljivim ribanim sirom.
Recept preuzet s Dobar tek