Kada temperature porastu, nema boljeg načina za rashlađivanje od domaćeg sladoleda. Našli smo odličan recept za sladoled od oraha, a priprema je izuzetno jednostavna – sve što vam treba su osnovni sastojci koje ćete naći u INTERSPARU u Tower Centru Rijeka i malo vremena. Nema potrebe za pečenjem ili kompliciranim postupcima, što ga čini savršenim izborom za brzu pripremu kad god vam se jede nešto slatko i osvježavajuće. Bilo da ga poslužite nakon obroka ili kao popodnevno osvježenje, ovaj sladoled će zasigurno postati hit u vašem domu.
Sastojci za 4 osobe
- 1 zamrznuta banana
- 1 ½ šalice oraha (namočenih preko noći)
- 1 šalica zobenog mlijeka (ili mlijeka kojeg imate u hladnjaku)
- ½ šalice meda
- 2 žlice sirovog kakaa u prahu
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- ¼ žličice Himalajske ružičaste soli (može i obična morska sol)
Način pripreme
Blendajte sve sastojke postepeno dodavajući mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu.
Sladoled odmah izlijte u staklene posude za sladoled te ukrasite usitnjenim orašastim plodovima ili bilo čime što vam odgovara.
Ili još malo zamrznite sladoled i vadite žlicom za sladoled u obliku kugli.
Recept preuzet s Dobar tek