Kada temperature porastu, nema boljeg načina za rashlađivanje od domaćeg sladoleda. Našli smo odličan recept za sladoled od oraha, a priprema je izuzetno jednostavna – sve što vam treba su osnovni sastojci koje ćete naći u INTERSPARU u Tower Centru Rijeka i malo vremena. Nema potrebe za pečenjem ili kompliciranim postupcima, što ga čini savršenim izborom za brzu pripremu kad god vam se jede nešto slatko i osvježavajuće. Bilo da ga poslužite nakon obroka ili kao popodnevno osvježenje, ovaj sladoled će zasigurno postati hit u vašem domu.

Sastojci za 4 osobe

  • 1 zamrznuta banana
  • 1 ½ šalice oraha (namočenih preko noći)
  • 1 šalica zobenog mlijeka (ili mlijeka kojeg imate u hladnjaku)
  • ½ šalice meda
  • 2 žlice sirovog kakaa u prahu
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice Himalajske ružičaste soli (može i obična morska sol)

Način pripreme

Blendajte sve sastojke postepeno dodavajući mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu.

Sladoled odmah izlijte u staklene posude za sladoled te ukrasite usitnjenim orašastim plodovima ili bilo čime što vam odgovara.

Ili još malo zamrznite sladoled i vadite žlicom za sladoled u obliku kugli.

Elipso, InfinyMix + snažni blender za smoothie, Sladoled, Drobljenje leda i tijesta za deserte, 50 recepata, Ručna kontrola, 5 automatskih programa, Zapremina 1,75 L, Posuda od tritan stakla, Putna čaša zapremine 600 ml, BL91H 249,00 €

Recept preuzet s Dobar tek