Promatrajući djecu u svakodnevnici, u njihov rastu i odrastanju, u igri i učenju, u zdravlju i bolesti, većina roditelja nije svjesna složenosti i važnosti tih procesa. Iako postoji desetljećima, pedijatrija iznova spoznaje posebnost ranog rasta i razvoja i otkriva odrednice cjelokupnog zdravlja u odrasloj dobi.

U priručniku "Godine prve, zašto su važne?" se posebna pozornost pridaje ranom emocionalnom i socijalnom razvoju djeteta. Riječ je o interdisciplinarnim temama o kojima medicinski izvori nedovoljno govore i pišu. Tek kada se sagledaju sve komponente zdravlja (tjelesnog, duševnog, socijalnog i edukacijskog) moguće je razumjeti složenost i važnost razvojnih procesa čovjeka. 

Hoću knjigu, 159 kn 

Zahvaljujući stručnjacima različitih usmjerenja i njihovom nesebičnom zalaganju nastao je ovaj priručnik za roditelje. Temeljno njegovo usmjerenje nije bolest i prevencija bolesti, već zdravlje i unapređenje zdravlja; postizanje maksimalno moguće razine zdravlja obzirom na ono što je naslijeđeno od roditelja. Priručnik nema namjeru stvarati dogme i kruta pravila. Trebao bi tek poslužiti kao pomoć roditeljima dojenčadi i male djece, te dati svoje viđenje i preporuke kako bi roditeljstvo bilo lakše, uspješnije i bez nepotrebnih strahova.