Novu godinu vrlo često vežemo uz ideju novogodišnjih odluka. Kraj stare i dolazak nove godine navodi ljude da pogledaju unazad i razmišljaju o smjeru u kojem njihov život ide te da razmišljaju o nadama i željama za novo razdoblje. Odlučujemo vježbati, zdravije se hraniti, početi s nekim zanimljivim hobijem, promijeniti posao, posvetiti više vremena sebi ili obitelji. Jeste li jedan od onih koji se žele posvetiti zdravijem životu savjetujemo vam da zapratite Kutak sreće. 

Kutak sreće je blog koji su simpatične sestre Karmen i Iva započele recenzirajući kozmetiku. Na blogu možete pronaći recenzije dekorativne kozmetike, kao i zaviriti u njihov ritual njege kože. Budući da je Iva dosta zaposlena, nedavno je magistrirala arhitekturu u Ljubljani i radi u struci, Karmen je ta čije pustolovine pratimo na Instagram profilu @kutaksrece. Na samom Instagramu možete vidjeti njenu svakodnevicu, zdrave recepte, te kozmetiku koju koristi i zabavne izazove s kojima se suočava kao mama mališana.

Mango, haljina 599,90 kn

Kako je započela priča "kutak sreće"?

Iva i ja smo već kao tinejdžerice obožavale svijet ljepote i kozmetike. Uživale smo u isprobavanju novih komada šminke i s veseljem pratile trendove u beauty industriji. Redovito smo čitale blogove nekolicine naših beauty blogerica i veselile se svakom novom postu. Dok se jednog dana nismo odlučile zajedno okušati u onome što najviše volimo, onome što nas zabavlja, inspirira i veseli. Svoj blog nazvale smo jednostavno Kutak sreće, jer se na njemu nalazi sve ono što volimo i kada je teško, on nam pruža maleno utočište i bijeg od problema.

Primijetili smo da si dosta aktivna na Instagramu, na tvojim storijama možemo vidjeti objave od čišćenja i kuhanja do kozmetike. Kako bi ga ti opisala? 

Instagram je mjesto na kojem se svi pokušavaju prikazati u najljepšem i najboljem svijetlu. I sama volim lijepu fotografiju, motivirajuće poruke i pogled na svijet kroz ružičaste naočale, no moramo biti svjesni da u stvarnom životu nije sve tako idealno. Ja se, kroz svoje priče i objave, ne ustručavam pokazati onu drugu stranu koju svi imamo, ali ju držimo podalje od očiju javnosti. Kroz moje Instagram priče vidjet ćete prije i poslije procesa čišćenja kuhinje ili pospremanja dnevnog boravka i dječjih igračaka. Ako obavim dobar šoping podijelim ga na svojim pričama, kao i koji zdravi recept ili kućne trikove. Uz sve to tu su moje biljke i kava, bez kojih ne mogu.

Replay, haljina 1.040 kn


Koji su tvoji omiljeni kozmetički proizvodi?

Od preparativne kozmetike koja je dostupna u Mulleru izdvojila bih brendove Ren, Madara, i Melvita. Weleda je super izbor za mame i za bebe, te Burt's bees. Onima koji vole mekanu i mirišljavu kožu preporučila bih da skoknu do Douglasa po Rituals set House of Sakura. Nikako ne smijem izostaviti Skintegru, hrvatski brend s divnim proizvodima za njegu lica, koja je dostupna u svim Dm drogerijama s ljekarničkim dijelom. Također kreme za ruke iz L'Occitana su must have svake zime.


L'occitane, 70 kn


Douglas

Koje su tvoje novogodišnje odluke za 2021.?

Nisam pobornik novogodišnjih odluka jer se njih često brzo i riješimo. Smatram da je uvijek vrijeme za dobru odluku. Jedna od najboljih odluka koju sam donijela opisana je u jednoj od mojih zadnjih objava na Instagramu. Na kraju svakog dana prisjetimo se tri stvari koje su nas kroz taj dan učinile sretnim ili zahvalnim i zapišemo ih. Ja sam svoje započela pisati za vrijeme trudnoće i mogu vam reći da je lijepo sjesti i prisjetiti se stvari koje nas čine sretnim, te motiviraju i inspiriraju u svakodnevnim izazovima s kojima se susrećemo.


L'occitane, 270 kn

Imaš li neki savjet za one koji su se u novoj 2021. godini odlučili posvetiti njezi kože?

Nadovezat ću se na prethodno pitanje i reći da je moj savjet kod njege kože lica: Manje je više. Nemojte se zatrpavati velikom količinom proizvoda koje ne možete koristiti istovremeno. Osluškujte što vam koža traži i kako reagira na svaki proizvod. Budite redoviti u korištenju seruma i temeljito čistite lice svaku večer.

A sada par blic pitanja…

Čišćenje ili kuhanje? Definitivno čišćenje. Nema boljeg osjećaja nakon cijelog dana sjesti u uredan dom. Čista kuća, čist um.

Kava ili čaj? Kava što se na prvu može vidjeti i iz mojih storija.

Ljeto ili zima? Ja sam dijete s mora koje živi na moru, tako da mislim je očito – ljeto!

Dekorativna ili preparativna kozmetika? Mislim da nam svima zbog nošenja maski način čišćenja i njege kože lica moraju biti na prvom mjestu.

Selo ili grad? Predgrađe. Selo bi bilo lijepo okruženje za odgoj i razvoj djeteta, no zbog posla i obveza danas je teško udaljiti se od grada.
 

Douglas

I za kraj, koja je vaš vaša želja za novu 2021. godinu?

Nakon svega što nas je zadesilo u ovoj turbulentnoj i nepredvidivoj godini jedina želja koju imamo je zdravlje, kako naše tako i naših bližnjih. Ne zaboravite brinuti o svom tijelu, ali nikako nemojte zapostaviti ni mentalno. Ispraćamo staru godinu u nadi da smo naučili nešto novo i pozitivno iz svih događaja te s nadom ulazimo u novu 2021.   

Foto: Mateo Malvić