Jedna od temeljnih L'Occitaneovih vrijednosti je – vraćati prirodi, barem onoliko koliko od nje uzimamo. Na tom putu, L'Occitane je osnovao Fond potpore lavandi (Lavender Endowment Fund), kojem je cilj na ekološki i održiv način očuvati provansalsku lavandu, koja je zbog klimatskih promjena i nametnika koji joj donose uništenje, postala ozbiljno ugrožena.

Prošle godine, nakon 7 godina istraživanja i razvoja, po prvi puta provansalska polja nisu bila potpuno plava, već obogaćena i plavim i bijelim cvjetovima. Došlo je do prve, povijesne berbe dvije nove sorte lavande, čiju je sjetvu L'Occitane u potpunosti financirao i podijelio smjemenke i s drugim uzgajivačima na području Provanse, sve u cilju očuvanja bioraznolikosti te regije. Nove sorte lavande, Mila i Eternelle, mnogo su otpornije na nametnike i sušu. Specifične su po tome što imaju i plave i bijele cvjetove, a zadržale su svoje glavne karakteristike – predivan prepoznatljiv miris i ljekovite dobrobiti. Nove sorte simboliziraju L'Occitaneovu predanost očuvanju lavande u Provansi, a pronaći ih možete u proizvodima nove mirisne kolekcije Lavande Blanche

Miris „plavog zlata“ iz Provanse

Neovisno o tome je li miris klasične lavande vaš omiljeni ili nije, ugodno će vas iznenaditi ova moderna i ženstvena ljetna simfonija. Kreatorica ovog mirisa, Natalie Cetto, opisuje miris Lavande Blanche kao alkemiju prozračnosti i dubine; kontrast između teorijske strogosti i poezije. 

Pet proizvoda nove kolekcije zaista su dodir fantazije vođene čudom prirode. Zvijezda kolekcije je profinjena toaletna vodica koja otkriva vrlo nježne, opuštajuće i suptilne mirisne note lavande u zagrljaju cvijeća i svježine. Za osvježenje mirisa tokom dana i u bilo kojem važnom trenutku, zaslužan je parfemski gel u malom praktičnom pakiranju. A kako bi se okupali u čistoći i cijelo tijelo proželi ovim predivnim mirisom, isprobajte gel za tuširanje i mlijeko za tijelo. Završna točka pripada kremi za ruke, omekšavajućem i hidratizirajućem mirisnom užitku. Pružite si trenutke opuštanja uz ovu divnu kolekciju s posebnim potpisom prirode.

Začinite ljeto i popustom na omiljene proizvode!

Uživajte u sunčanim i ljetnim danima uz L’Occitaneove bestesellere koje možete pronaći u trgovinama i na webshopu uz nevjerojatni popust od 20 %. Pripremite svoju kožu za dane okupane suncem te dopustite da vas raskošni mirisi odvedu u bajkovita polja Provanse. Godišnji odmor može početi!

L'occitane, eau de toilette 393,50 kn

L'occitane, gel za tuširanje 120,50 kn

L'occitane, mlijeko za tijelo 196,80 kn

L'occitane, krema za ruke 64,30 kn

L'occitane, parfemski gel 116,50 kn