Ljeto je kao stvoreno za modnu opuštenost, minimalan make up i valove u kosi. Sada je pravo vrijeme za uživati u lepršavom, opuštenom i prirodnom look-u. Savršeno ravna kosa i oblikovane kovrče ostavite za zimske mjesece, ovo ljeto nosi se pomalo neuredna kosa. No, sol i sunce uz sve dobrobiti za kožu i kosu, nose i rizik da jesen dočekate s beživotnom i suhom kosom. Ima li rješenja pitate se? Naravno da ima, dovoljno je slijediti nekoliko savjeta i uputa.

Prvi korak jest zaštiti kosu i tjeme pokrivalom za glavu, srećom, šeširi su i ovo ljeto must have , stoga pri svakom odlasku na plažu ponesite i svoj omiljeni šešir. Ako niste ljubitelj šešira, dobar odabir je i marama, turban ili šiltericu. Kosu vežite u ležerne pletenice ili punđe, a pritom uvijek koristite gumice obložene tkaninom.

Pravilna njega kose započinje s pranjem. Tanku kosu bi trebalo prati otprilike svaki drugi dan jer masni korijen brzo postane vidljiv - isto vrijedi i za masnu kosu. Kako bi se spriječilo brzo ponovno zamašćivanje, preporuča se kvalitetan šampon i regeneratir.

Kiehl's, blagi šampon s kokosovim uljem, koji čisti i omekšava kosu 27,00 €


L'occitane, nježni šampon za ravnotežu vlasišta veliko pakiranje 37,80 €

DM, 5,20 € Muller, DM 7,25 €


Ulja za kosu uvijek su dobar odabir, pri odlasku u more možete nanijeti ulje na vrhove i time ćete zaštititi kosu, ako imate obojenu kosu, ovaj korak je zaista bitan. Ulje će vašu kosu nahraniti, ali će i sačuvati kosu od promjene boje i pretjeranog isušivanja.

Douglas, 13,26 € 


Muller i DM, 9,94 € 

Maske za kosu dobre su tijekom cijele godine, no ljeto je savršena prilika za posvetiti se kosi, možete nanijeti masku i uživati u toploj ljetnoj večeri dok se vaša kosa obnavlja i odmara.

Douglas, 116,99 € (815,91 kn)

Sušilo za kosu koristite samo kada je to neizbježno, inače pustite kosu da se osuši na zraku. Možete i vlažnu kosu zavezati u pletenicu i time dobiti pravi ljetni look. Regenerator tijekom ljeta možete koristiti svaki dan, šampon ne, ali regenerator obavezno. Koristite ga u manjim količinama kako vam kosa ne bi bila masna već zaglađena i mekša.

Foto: istockphoto, web stranice trgovina