Ljeto je kao stvoreno za modnu opuštenost, minimalan make up i valove u kosi. Sada je pravo vrijeme za uživati u lepršavom, opuštenom i prirodnom look-u. Savršeno ravna kosa i oblikovane kovrče ostavite za zimske mjesece, ovo ljeto nosi se pomalo neuredna kosa. No, sol i sunce uz sve dobrobiti za kožu i kosu, nose i rizik da jesen dočekate s beživotnom i suhom kosom. Ima li rješenja pitate se? Naravno da ima, dovoljno je slijediti nekoliko savjeta i uputa.

Prvi korak jest zaštiti kosu i tjeme pokrivalom za glavu, srećom, šeširi su i ovo ljeto must have, stoga pri svakom odlasku na plažu ponesite i svoj omiljeni šešir. Ako niste ljubitelj šešira, dobar odabir je i marama, turban ili šilterica. Kosu vežite u ležerne pletenice ili punđe, a pritom uvijek koristite gumice obložene tkaninom.

Danas na tržištu možemo pronaći i razne sprejeve za kosu koje možete u svakom trenutku pošpricati na kosu i time smanjiti štetu soli i sunca. Maglice za kosu su lagane teksture i ne maste ili lijepe kosu, već joj daju decentan miris, hidratiziraju je i pružaju joj lagani sjaj. Nanose se na kosu poput spreja, a osim intenzivnog mirisa poput pravog parfema, imaju i njegujući učinak. Maglice se mogu nanositi bilo kad i bilo gdje za trenutno popravljanje izgleda kose. 

L'occitane, 25,60 € (192,88 kn)DM, 6,22 € (46,86 kn) 


Ulja za kosu uvijek su dobar odabir, pri odlasku u more možete nanijeti ulje na vrhove i time ćete zaštititi kosu, ako imate obojenu kosu, ovaj korak je zaista bitan. Ulje će vašu kosu nahraniti, ali će i sačuvati kosu od promjene boje i pretjeranog isušivanja.

Douglas, 13,26 € (99,91 kn)

L'occitane, 20,08 € (151,29  
kn)

Muller i DM, 9,94 € (74,89 kn)

Maske za kosu dobre su tijekom cijele godine, no ljeto je savršena prilika za posvetiti se kosi, možete nanijeti masku i uživati u toploj ljetnoj večeri dok se vaša kosa obnavlja i odmara.

Douglas, 108,29 € (815,91 kn)

Sušilo za kosu koristite samo kada je to neizbježno, inače pustite kosu da se osuši na zraku. Možete i vlažnu kosu zavezati u pletenicu i time dobiti pravi ljetni look. Regenerator tijekom ljeta možete koristiti svaki dan, šampon ne, ali regenerator obavezno. Koristite ga u manjim količinama kako vam kosa ne bi bila masna već zaglađena i mekša.

Foto: istockphoto, web stranice trgovina