Koktelsi su već odavno osvojili mnogobrojnu publiku diljem regije, a Niki Peršić svojim modnim izričajem osvojio je i onaj ženski dio. S Nikijem smo imali priliku porazgovarati o njegovoj glazbenoj karijeri, novom singlu, modnom stilu te omiljenim shopping odredištima. Također, otkrio nam je kako se snalaze u vrijeme korona krize.


Hlače, 244,30 kn. Majica 179 kn.  Cipele, 479,20 kn. Sve GENTELMEN

Za početak, moramo prokomentirati tvoj stil odijevanja. Budi iskren, koliko vremena i pažnje pridodaješ svojim outfitima? 

Moj stil odjevanja obično drugi komentiraju :D, 

Privatno sam neki sportski đir za koji mi ne treba puno pripreme, tako da sam i za ovo snimanje odabrao nešto slično onome što inače nosim, traperice (po mogućnosti rasparane i pošarane) i neka otkačena majica ili košulja. Za scenu se puno studioznije oblačim jer nastup zahtijeva extravaganciju i provokaciju, tako da mi je teže doći do željenih komada robe. Dosta toga šijem, sve mora sjajiti i biti “načičkano”, tako da izgleda moderno, trashy i šareno, s krznom ili komadićima stakla, a tako planiram i popratni acessoire. 


Koliko je dobar outfit važan za scenski nastup? 

Smatram da je outfit uniforma za određeni trenutak i značajno pridonosi  doživljaju gledatelja. Kao što obični ljudi, kad obuku uniformu policajca ili vatrogasca i stanu na cestu dobiju sasvim drugu dimenziju i ulogu, tako je i na estradi. Ljudi žele gledati zvijezdu, cirkus, nešto što nije svakodnevno. Primjerice, Freddie Mercury , Mick Jagger ili naša Josipa Lisac, oni su ikone čiji je outfit i scensko ponašanje još više naglašavao njihov talent i nastup. Stoga, po mom mišljenju - outfit je sve.

Hlače, 244,30 kn. Majica 179 kn. Cipele, 479,20 kn. Sve GENTELMEN

Majica, 179 kn GENTELMEN

Kako se nosite s korona – krizom koja je gotovo u potpunosti zaustavila estradu?

Da, nažalost, ova 2020.g. se nije baš proslavila. Krenulo je super sa zimskim dijelom maškara i plesnim spektaklom u Gervaisu u Opatiji , a par dana kasnije sve je otišlo u lockdown.

Na početku smo smo svirali iz soba i kupaonica i sve je bilo čak i fora, ali kasnije je sve preraslo u  depresiju; otkazani su nam svi nastupi do kraja godine, a pitanje što će biti sa sljedećom.

Zasad se još držimo, iako se bojim hoću li uspjeti održati ljude na okupu, otkazani su nam i festivali. 


Usprkos svemu, izdali ste novi single...

U još nedavno “dobro vrijeme” snimili smo pjesmu Lijepa Naša u kojoj se malo zezamo s hrvatskim narječjima ( ČA, KAJ, ŠTO ) koja, kada je romantika u pitanju, postaju nebitna. Uspjeli smo se organizirati i sad, tijekom ljeta, snimiti i spot za tu stvar. Budući da su se vremena promijenila, u spotu smo zaplesali s lijesom, simbolički smo pokopali ovu 2020.g. i našu ljetnu turneju zajedno s njom. Pjesma je inače namijenjena za CMC festival koji je od 1.7. aktivan medijski, a možda se dogodi i live izvedba u Vodicama 5.9.2020. na finalnoj večeri!

Dosad su vam ljeta bila ispunjena nastupima, a kako provodiš ovo korona - ljeto?

Imam tu sreću da mi je druga ljubav, uz muziku, more, tako da sam se odlučio ovo ljeto u potpunosti tome posvetiti. Imam barku pa sam uglavnom na barci kad god mogu, plovim po Jadranu, ronim dosta, volim ribolov i jako puno gradelamo s ekipom ovo ljeto. Zapravo, pokušavam uživati u svemu što inače ne stignem, s obzirom da me ljeti obično uopće nema doma. 


Teško je u ovom trenutku bilo što planirati, ali imate li kakve planove za ovu krizu? 

Ma glupo je planirati bilo što, s obzirom da ništa ne ovisi o nama. Opremu smo svu sredili, snimili smo par pjesama, sve ostalo nam je na stand by-u, ali dva faktora su ključna :) Prvo, dok su zabrane i ograničenja aktivna, ništa se neće dogoditi, a drugo, čega se još više bojim, da su ove mjere ostavile duboke tragove na ljudima i da je strah koji je sveprisutan neće tako brzo i lako proći. 

Sako, 1.090 kn. Košulja, 399 kn. Hlače 330 kn. Sve VARTEKS

Za kraj, kad odeš u Tower center, gdje te se može sresti?

U Tower obično kupujem odjeću, nedavno sam otkrio Gentlemen koji mi je super. Dosad sam obilazio butige tog tipa traperica i košulja, ali ne znam kako se zovu :-)

Uvijek volim pogledati u Sport Vision tenisice ili kakav fora sportski artikl, a po zimi odem često u kino.

Sako, 1.090 kn. Košulja, 399 kn. Hlače 330 kn. Sve VARTEKS

Majica, 179 kn GENTELMEN

Foto: Mateo Malvić