Ljeto je idealno vrijeme za lagane, osvježavajuće deserte koji ne traže pregrijavanje kuhinje. Ako voliš slatko, ali i paziš na sastojke, ova sirova voćna tortica je savršena kombinacija zdravog i ukusnog – bez pečenja, rafiniranog šećera i nepotrebnih dodataka.

Sočna baza od datulja, kakaa i zobenih pahuljica savršeno se slaže s kremastim slojem punim šumskog voća, borovnica i manga, dok malo naribane tamne čokolade na vrhu daje završni gurmanski pečat. Priprema je jednostavna, sve se radi u multipraktiku, a rezultat su male voćne tortice koje ćeš poželjeti dijeliti – ili možda baš i ne. 

Savršene za ljetna druženja, brzi desert nakon ručka ili samo trenutak za sebe. U nastavku donosimo korak po korak recept za tortice koje će podići tvoju domaću slastičarsku igru – na viši level. Sastojke za ovaj nezaboravan desert pronađite u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka.

Sastojci za 4 osobe

  • 100 g datulja bez koštica
  • 2 žličice tamnog kakaa
  • 50 ml vode
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 50 ml kokosova ulja
  • 50 g tamnog keksa

Nadjev:

  • 300 g šumskog voća (zamrznutog)
  • 200 g svježih borovnica + 100 g za dekoraciju
  • 1 mango
  • 1 žlica SPAR Vital brezinog šećera
  • 100 g tamne čokolade bez šećera

Način pripreme

U multipraktik stavite datulje, kakao, vodu, zobene pahuljice, kokosovo ulje i kekse. Pulsirajte dok smjesa ne postane homogena.

Kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje te rasporedite dio smjese samo da pokrije dno i dobro utisnite prstima. Ostali dio smjese ostavite sa strane.

U multipraktik dodajte šumsko voće, borovnice, oguljen i očišćen mango i brezin šećer. Pulsirajte dok smjesa ne postane homogena pa dodajte preostali dio prve smjese. Pulsirajte još par puta kako bi se smjese povezale.

Dodajte preko podloge dobivenu smjesu od voća i dobro zagladite.

Ostavite u hladnjaku 2 – 3 sata.

Okruglim kalupom izrezujte voćne tortice i dodajte nekoliko bobica borovnica za dekoraciju. Naribajte po vrhu tamnu čokoladu.

Preuzeto s Dobar tek