
Ljeto je idealno vrijeme za lagane, osvježavajuće deserte koji ne traže pregrijavanje kuhinje. Ako voliš slatko, ali i paziš na sastojke, ova sirova voćna tortica je savršena kombinacija zdravog i ukusnog – bez pečenja, rafiniranog šećera i nepotrebnih dodataka.
Sočna baza od datulja, kakaa i zobenih pahuljica savršeno se slaže s kremastim slojem punim šumskog voća, borovnica i manga, dok malo naribane tamne čokolade na vrhu daje završni gurmanski pečat. Priprema je jednostavna, sve se radi u multipraktiku, a rezultat su male voćne tortice koje ćeš poželjeti dijeliti – ili možda baš i ne.
Savršene za ljetna druženja, brzi desert nakon ručka ili samo trenutak za sebe. U nastavku donosimo korak po korak recept za tortice koje će podići tvoju domaću slastičarsku igru – na viši level. Sastojke za ovaj nezaboravan desert pronađite u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka.
Sastojci za 4 osobe
- 100 g datulja bez koštica
- 2 žličice tamnog kakaa
- 50 ml vode
- 100 g zobenih pahuljica
- 50 ml kokosova ulja
- 50 g tamnog keksa
Nadjev:
- 300 g šumskog voća (zamrznutog)
- 200 g svježih borovnica + 100 g za dekoraciju
- 1 mango
- 1 žlica SPAR Vital brezinog šećera
- 100 g tamne čokolade bez šećera
Način pripreme
U multipraktik stavite datulje, kakao, vodu, zobene pahuljice, kokosovo ulje i kekse. Pulsirajte dok smjesa ne postane homogena.
Kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje te rasporedite dio smjese samo da pokrije dno i dobro utisnite prstima. Ostali dio smjese ostavite sa strane.
U multipraktik dodajte šumsko voće, borovnice, oguljen i očišćen mango i brezin šećer. Pulsirajte dok smjesa ne postane homogena pa dodajte preostali dio prve smjese. Pulsirajte još par puta kako bi se smjese povezale.
Dodajte preko podloge dobivenu smjesu od voća i dobro zagladite.
Ostavite u hladnjaku 2 – 3 sata.
Okruglim kalupom izrezujte voćne tortice i dodajte nekoliko bobica borovnica za dekoraciju. Naribajte po vrhu tamnu čokoladu.
Preuzeto s Dobar tek