
Tražite brz, lagan i osvježavajući ljetni desert koji će oduševiti i nepce i oko? Hladna juha od bobičastog voća prava je sezonska delicija – gotova za svega 15 minuta, prepuna boja, okusa i zdravih sastojaka.
Kombinacija malina, borovnica i ribiza u osvježavajućem jogurtu, začinjena notama cimeta i đumbira, čini ovaj recept savršenim za tople dane kad vam treba nešto lagano, slatko i drugačije. Uz dodatak hrskavih badema i svježeg mirisa mente, ova hladna juha postaje pravi mali gastro užitak – idealna kao desert, međuobrok ili čak doručak. U INTERSPAR trgovini u Tower Centru pronađite sve potrebne sastojke i krenite u pripremu ovog jela savršenog za vruće dane pred nama.
Sastojci za 2 osobe
- 150 ml vode
- 300 g zamrznutih borovnica
- 200 g zamrznutih malina
- 100 g zamrznutog ribiza
- 60 g šećera
- 50 g listića badema
- ½ žličice cimeta
- ¼ žličice naribanog đumbira
- 300 ml jogurta
- 1 šaka listova mente
Način pripreme
U manjem loncu zagrijte vodu, dodajte šećer, cimet i đumbir pa kuhajte 2 minute. Potom maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Odvojite malo listića badema i zamrznutog voća sa strane, za poslije.
U posudu od blendera stavite zamrznute borovnice, maline i ribiz, dodajte listiće badema, prelijte ohlađenom tekućinom pa kratko miksajte. Potom dodajte jogurt i nastavite miksati do željene teksture.
Rasporedite dobivenu smjesu u zdjelice i pospite mentom, listićima badema i zamrznutim voćem koje ste prije odvojili te poslužite.
Recept preuzet s Dobar tek