Tražite brz, lagan i osvježavajući ljetni desert koji će oduševiti i nepce i oko? Hladna juha od bobičastog voća prava je sezonska delicija – gotova za svega 15 minuta, prepuna boja, okusa i zdravih sastojaka. 

Kombinacija malina, borovnica i ribiza u osvježavajućem jogurtu, začinjena notama cimeta i đumbira, čini ovaj recept savršenim za tople dane kad vam treba nešto lagano, slatko i drugačije. Uz dodatak hrskavih badema i svježeg mirisa mente, ova hladna juha postaje pravi mali gastro užitak – idealna kao desert, međuobrok ili čak doručak.  U INTERSPAR trgovini u Tower Centru pronađite sve potrebne sastojke i krenite u pripremu ovog jela savršenog za vruće dane pred nama.

Sastojci za 2 osobe

  • 150 ml vode
  • 300 g zamrznutih borovnica
  • 200 g zamrznutih malina
  • 100 g zamrznutog ribiza
  • 60 g šećera
  • 50 g listića badema
  • ½ žličice cimeta
  • ¼ žličice naribanog đumbira
  • 300 ml jogurta
  • 1 šaka listova mente

Način pripreme

U manjem loncu zagrijte vodu, dodajte šećer, cimet i đumbir pa kuhajte 2 minute. Potom maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Odvojite malo listića badema i zamrznutog voća sa strane, za poslije.

U posudu od blendera stavite zamrznute borovnice, maline i ribiz, dodajte listiće badema, prelijte ohlađenom tekućinom pa kratko miksajte. Potom dodajte jogurt i nastavite miksati do željene teksture.

Rasporedite dobivenu smjesu u zdjelice i pospite mentom, listićima badema i zamrznutim voćem koje ste prije odvojili te poslužite.

Recept preuzet s Dobar tek