Ljeto nam juri i primiče se kraju, mi smo provjerili u Hoću knjigu što se najviše čitalo u zadnjih par mjeseci, stoga vam u nastavku donosimo naslove koje, ako niste, obavezno pročitajte.

Prvi dan ostatka tvog života, Maud Ankaoua

Hoću knjigu, 129 kn

Maëlle živi strogo uhodanim životom u kojemu slobodno vrijeme ne postoji, a snovi su nešto što se dešava samo drugim ljudima. Jer uspješnoj direktorici financija nisu potrebni snovi, ni slobodno vrijeme, a kamo li užitak. Međutim, kada je najbolja prijateljica Romane zamoli za uslugu gdje je ulog pitanje života i smrti, Maëlleina iluzija o savršeno posloženom životu počinje se urušavati. Dio usluge koju je obećala Romanei podrazumijeva odlazak u Nepal i uspon na Himalaje, put koji će se pretvoriti u ozbiljno duhovno putovanje na kojemu će mlada i uspješna direktorica financija početi shvaćati da njena verzija stvarnosti možda i nije najidealnije viđenje svijeta. U Nepalu Maëlle će zaista pronaći ključ za istinsku sreću. No hoće li to biti dovoljno i da spasi život najbolje prijateljice?

 Svježa voda za cvijeće, Valerie Perrin

Violette Toussaint čuvarica je groblja u malome mjestu u Burgundiji. S mnogo se ljubavi brine o groblju, a svakodnevicu joj ispunjavaju ožalošćeni posjetitelji i zabavni kolege – trojica grobara, tri pogrebnika i svećenik, svatko sa svojim dirljivim i urnebesnim ispovijedima. No, Violetteinu rutinu jednoga dana prekida detektiv Julien Seul, koji dolazi na groblje s urnom svoje pokojne majke koju, prema majčinoj oporuci, mora položiti na grob potpunog neznanca. Priča o tajnoj ljubavi Julienove majke, ispisana na stranicama njezina dnevnika, kao i vrijeme koje Violette i Julien sve više provode zajedno, malo-pomalo rušit će zid koji je Violette godinama pažljivo gradila oko sebe. Jer, i ona sama duboko u sebi čuva bolnu tajnu i nije sigurna je li spremna otvoriti svoje srce Julienu. Svježa voda za cvijeće drugi je roman nagrađivane francuske književnice Valérie Perrin. Osim na vječno aktualne teme – tugu, nadu, gubitak, ljubav, Perrin u ovoj knjizi nježno dodiruje i sve one male stvari koje život čine vrijednim življenja i, na mjestu koje naizgled pripada mrtvima, poetičnim jezikom ispisuje odu životu. Hrvatski prijevod potpisuje Maja Ručević. 

Zašto mi to nisu rekli prije? Julie Smith

Hoću knjigu, 129 kn

Zašto mi to nisu rekli prije je naslov koji će uskoro postati vaš vodič kroz oluju života. U ovoj nevjerojatnoj knjizi, senzacionalna psihologinja Julie Smith donosi jednostavne savjete i bilješke koje je skupila kroz godine rada u kliničkoj psihologiji, s namjerom da vam pomogne prebroditi sve izazove koje život stavi ispred vas. Snažne i intenzivne tehnike kojima će vas ova knjiga poučiti će vas pomoći da postanete otporni na udarce svakodnevnice i na sve ono što vam oduzima motivaciju, energiju i remeti emotivnu ravnotežu. Kratke, sažete i stručne natuknice pružit će vam alate koji će vam pomoći da pobijedite anksioznost, nadvladate negativnu kritiku, stvorite samopouzdanje, i što je najbitnije, poučiti vas kako da oprostite sebi i nastavite hodati dalje. Laka, praktična i duboka rješenja koja ćete pronaći u ovoj knjizi će vas natjerati da se zapitate Zašto mi to nisu rekli prije? nakon svakog poglavlja. 

Zarađuj kao opasna faca. Kako ovladati mentalitetom bogatstva. Jen Sincero

Hoću knjigu, 129 kn

Od autorice bestselera broj jedan New York Timesa, Ti si opasna faca, stiže nam knjiga koja mijenja život – vodič za zaradu o kakvoj si dosad mogao samo sanjati. Zarađuj kao opasna faca lansirat će te iz strahova i zapreka zbog kojih ti je financijski uspjeh ostajao nedostižan. Osvrćući se na vlastitu, strelovitu transformaciju – iz žene opustošena bankovnog računa koja živi u prenamijenjenoj garaži u ženu koja putuje svijetom u velikom stilu – Jen Sincero isijava jedinstvenom drskošću i praktičnošću koje su Opasnu facu učinile nenadmašnim bestselerom. Jen u knjizi kombinira urnebesne osobne anegdote s aha konceptima veličine zalogaja, koji otključavaju naš potencijal za zaradu i donose stvarne rezultate. Nauči kako: razotkriti što te sprečava u zarađivanju novca, šutnuti nogom u dupe svoje sumnje, strahove i opravdanja, odnositi se prema novcu na nov (i unosan) način, promućkati koktel-kreacije, povezati se sa svojom prirodnom sposobnošću za bogaćenje, oblikovati vlastitu stvarnost – izići iz uloge žrtve okolnosti, obogatiti se koliko god želiš.

 Zelena svjetla, Matthew McConaughey

Hoću knjigu, 129 kn

Otkrijte memoare glumca nagrađenog Oscarom koji su promijenili živote i inspirirali milijune čitatelja nepokolebljivom iskrenošću, nekonvencionalnom mudrošću i lekcijama o životu s većim zadovoljstvom. „Ovaj život živim već pedeset godina, njegovu zagonetku pokušavam riješiti četrdeset dvije godine, a dnevnike o mogućim rješenjima te zagonetke vodim posljednjih trideset pet godina. Bilješke o uspjesima i neuspjesima, radostima i žalostima, o stvarima kojima se čudim i onome zbog čega se naglas smijem. Kako biti pravedan. Kako ublažiti stres. Kako se zabaviti. Kako manje nanositi bol drugima. Kako da drugi manje nanose bol meni. Kako biti dobar čovjek. Kako naći smisao u životu. Kako biti vjerodostojniji samome sebi. U posljednje sam vrijeme skupio hrabrost otvoriti te dnevnike. Pronašao sam priče kojima sam svjedočio i koje sam doživio, lekcije koje sam naučio i zaboravio, pjesme, molitve, vjerovanja o tome što je bitno i mnoštvo naljepnica za automobile. Pronašao sam dosljednost u načinima kojima sam pristupao životu i koji su mi pružali više zadovoljstva i u to vrijeme i danas. Stoga sam kupio jednosmjernu kartu prema izoliranoj samici u pustinji u kojoj sam započeo pisati ovo što trenutačno držite u ruci: album, zapis, priče o mojemu dosadašnjem životu. Sve što sam doživio, o čemu sam sanjao, čemu sam težio, što sam dao i dobio. Istine koje su utjecale na moj prostor i vrijeme, i to na takve načine da ih nisam mogao zanemariti. Sporazume koje sam sklopio sa samim sobom, od kojih se mnogih i pridržavam, a većinu pak još pokušavam ostvariti. Sve što sam gledao i vidio, osjetio i shvatio, učinio dobro i loše. Nadam se da je riječ o lijeku koji nije gorak, o nekoliko aspirina kao zamjeni za bolnicu, o svemirskom letu na Mars za koji nam ne treba pilotska dozvola, o odlasku u crkvu bez potrebe da budemo ponovno rođeni i o smijanju kroza suze. Riječ je o ljubavnom pismu. Životu. Ovo je knjiga o hvatanju zelenih svjetala i uviđanju da se i žuta i crvena svjetla s vremenom pretvaraju u zelena.”

Foto: Instagram, Hoću knjigu