Bliži se najstrašnija noć u godini, Noć Vještica. Planirate li tu noć ići na neki party bit će vam potreban make up, a mi vam donosimo par savjeta i trikova kako se našminkati.

Šminka koju koristimo tijekom Noći Vještica posebna je kategorija koju, priznajemo, obožavamo. Lažna krv, umjetne rane ili suze, ideja kako se našminkati ima mnogo i sve su odlične. Uz junake iz filmova tu su i klasične maske, lice kostura, umjetne rane ili vampiri. Sve što vam treba profesionalnu šminku možete pronaći u Tower Centru, od jarkih boja do raznih dodataka koji će vam dodatno začiniti look. 

DM-u smo pronašli odlične artikle i savjete kako postići što strašniji look:

Ideje za šminkanje za Halloween: Kako stvoriti jezive efekte

Sablasni make up za Noć vještica ne mora biti kompliciran – sablasni efekti mogu se postići u samo nekoliko jednostavnih koraka.

Bacite sjene na svoje lice:

Bijelu ili sedefastu boju namažite na sredinu lica, oko očiju i preko nosa te spužvicom utapkajte sivu/smeđu ili drugu tamnu nijansu na jagodice, liniju kose i gornji dio čela i dijelove brade.

Jezivi okviri za oči:

Ovdje možete koristiti tamne olovke za oči i tamno sjenilo. Najbolje je nanijeti tanku crtu oko oka, obilato rasporediti tamno sjenilo oko oka i razmazati vaticom ili štapićem.

Koščato lice:

Slično kao i kod drugih sjena na licu, i ovdje koristite tamnu šminku, npr. sjenilo za oči, ali bez sjaja i glittera. Kistom za šminku napravite udubine ispod očiju i jagodice.

Krv:

Ako samo želite napraviti male rane koje krvare, možete upotrijebiti crveno sjajilo za usne kako biste npr. dobili vampirska usta. Za veće količine krvi najbolje je koristiti komercijalno dostupnu umjetnu krv ili je napraviti sami: DIY krv: pomiješajte sirup i crvenu prehrambenu boju.

Varljivo stvarne rane:

Jednostavno zagrijte želatinu (možete zagrijati i gumene medvjediće), pustite da se ohladi(!) i zatim je nanesite na kožu. Sada je jednostavno možete oblikovati po želji i obojati uz pomoć sjajila za usne ili umjetne krvi koju ste sami napravili. Alternativno, također možete raditi s vazelinom i kozmetičkim maramicama: jednostavno stavite vazelin na kožu, stavite papir na vrh i oblikujte tako da izgleda kao rana. Crvena boja ili sjajilo za usne stvorit će realističan učinak.

Ožiljci ili opekline:

Za ožiljke i opekline se može upotrijebiti ljepilo za umjetne trepavice tako da ga namažete na kožu i razderete štapićem.

Bradavice i osip:

Najbolje je koristiti vosak za modeliranje i kremastu šminku u vlastitoj boji kože. S voskom za modeliranje oblikujte male kuglice različitih veličina i stavite ih na kožu. Rubovi se lopaticom pritisnu na kožu i zaglade. Utapkajte prstom kako bi nesavršenost kože izgledala realno. Zatim poprskajte malo laka za kosu da se učvrsti. Sada možete bojiti u boju koju želite - najbolje je vaticom pažljivo nanijeti boju oko neravnina.

DM, 16,90 kn (2,24 eur)

DM, 42,90 kn (5,69 eur)

Douglas, 135 kn (17,92 eur)

Douglas, 195 kn (25,88 eur)

Foto: Pixabay, Unspash, DM, Douglas