Tower Center Rijeka tijekom 2024. godine obilježavanja  jubilej - 150 godina od rođenja Ivane Brlić Mažuranić kroz različite aktivnosti u cilju popularizacije istraživanja djela, priča i likova naše najznačajnije spisateljice.

Kazalište Mala scena iz Zagreba stiže u Tower Center Rijeka s predstavom prema sjajnoj bajci Ivane Brlić Mažuranić, "Sunce djever i Neva Nevičica". Rezervirajte četvrtak, 9. svibnja u 18 sati, 4. kat, za izvrsnu izvedbu nagrađivane predstave u kojoj glavnu ulogu igra Buga Marija Šimić. 

Uz čudesnu glazbu Mateja Meštrovića i nesvakidašnje rekvizite, svima dobro poznata priča pretvorit će se u uzbudljivu, napetu avanturu u kojoj gledatelj ima priliku biti junak ili junakinja i sudjelovati u radnji. Predstava u trajanju od 45 minuta je namijenjena osnovnoškolskom uzrastu djece. Vjerujemo da će Nevu, slušati bez daha, da će ih nasmijati i promijeniti pogled na čitanje priča. Svakako prije dolaska, naše male gledatelje pozivamo da se podsjete na priču i posegnu još jednom za knjigom Sunce djever i Neva Nevičica.

Također, Tower Center Rijeka će najsretnije mališane nagraditi besplatnom godišnjom članarinom za Gradsku knjižnicu Rijeka, sa željom da pročitaju što više zanimljivih knjiga. 

Ne propustite priliku da doživite ovu nezaboravnu predstavu i pridružite se publici koja će uživati u čaroliji "Sunca djevera i Neve Nevičice" 9. svibnja u Tower Centru Rijeka!

Autori i ansambl

Redatelj: Ivica Šimić

Scenografija i kostimi: Buga Marija Šimić

Glazba: Matej Meštrović / Nenad Rožić

Producentice: Vitomira Lončar i Buga Marija Šimić

Priču priča: Buga Marija Šimić