„Put putujem“, „Putujem i ne mislim na tebe“, „Jer ja sam skitnica“, od pjesama do filmova putovanja su neiscprna inspriracija! I u stvarnom životu, sve više pojedinaca i obitelji putuje, nekad se biraju bliže destinacije, nekad daleke, ali svijet je postao globalno selo i mogućnosti su odlične za sve putoljupce!

Ipak, putovanje počinje puno prije od trena kad kročite u novu zemlju ili neko novo mjesto, putovanje počinje planiranjem. Kako bi vam pomogli u ovoj početnoj fazi posjetili smo Tower Center Rijeka!

HOĆU KNJIGU  (četvrti kat)

Knjižara je prava riznica dobrih putničkih ideja! Globus je pravi must have svakog doma, uz dobre preporuke pripremite se za najdraže destinacije, bez name tag-a ne se ne ide na putovanje, a bilježnica u kojoj pišete sve tips and tricks je obavezna! Ako tražite poklon za ljubitelje putovanja, karta strugalica je najbolja ideja.

Hoću knjigu, 109,90 €

Hoću knjigu, 21,22 €

Hoću knjigu, 192,43 €

Hoću knjigu, 5,96 €

Hoću knjigu, 7,95 €

Hoću knjigu, 13,49 €

VITAPUR (četvrti kat)

Svi oni koji često putuju avionom znaju kako izgleda onaj demotivirajući pogled dok čekate svoju torbu i pitate se je li uopće stigla. Kako bi odmah prepoznali svoje kofere odaberite neke u jarkoj nijansi! Crvene torbe iz trgovine Vitapur odlična su ideja, plus u trgovini trenutno traje i atraktivna akcija 1+ 1 gratis! Savršeno!
Vitapur, 60L 169,90 € i 30L 139,90 €

POSTELJINA (četvrti kat)

Posteljina ima asortiman za sobu i dnevni boravak, a novitet u ponudi su putne torbe. Dolaze u nekoliko veličina i super je što možete složiti kolekciju od tri kofera u istoj boji. Naš favorit: pastelno zelena kolekcija!

Posteljina, od 29,99 €

MAGIC BABY (četvrti kat)

Svi roditelji dobro znaju da je na putovanju najbitnija sigurnost. Ova trgovina u ponudi ima velik broj auto sjedalica, od samih početaka do trena kad djeci sjedalica i nije više potrebna, a imamo i jedan bonus prijedlog za roditelje male djece.

Magic Baby

Kolica koja su namijenjena obiteljima koje često putuju i stanu u avion! Ne možete reći da niste znali!

Magic Baby, 319,90 €

CCC (četvrti kat)

U ovoj trgovini pronaći ćete obuću za cijelu obitelj, bilo da idete na neko city break putovanje, u prirodu ili na more, imaju sve!  A imaju i velik izbor kofera. Šarmatni kofer bijele boje ako volite putovati sa stilom! Konkretni koferi ako volite putovati s puno stvari i spremni ste na sve! Još jedna korisna info – uz kupovinu obuće ostvarujete 20% popusta na kofere.

CCC, 84,99 €

CCC, 69,99 €

SPORT VISION (treći kat)

Iako i ime trgovine govori kako se radi o odličnoj sportskoj oazi, mi smo u popularnoj trgovini pronašli ruksake koji su must have za sve putoholičare. Osim ponude klasičnih ruksaka, trgovina ima i ruksake za planinarenje što je odlično za sve one kojima savršeno putovanje znači bijeg od civilizacije i upijanje prirodnih ljepota.

Sport Vision, 30,79 €

Sport Vision, 19,00 €

Sport Vision, 50,39 €

PITALI SMO RIJEČKE TRAVEL BLOGERICE O PLANOVIMA ZA LJETO

Štiklom po svijetu – „Moji travel planovi za ovo ljeto su raznoliki. Prepuna sam ideja za vikend bijeg, a može i malo na duže jer radim remote. Šibenik, Zlarin, Jadrija, Primošten, Tribunj, Korčula, moja Istra uzduž i poprijeko, ATP turnir, festivali, koncert u Savičenti, razne konobe i degustacije. Zagreb uglavnom poslovno. Početkom rujna slavim okrugli rođendan i želja mi je daleko putovanje ili neko bliže, samo da nisam kod kuće jer, ne drži me mjesto. Što se pakiranja tiče Branka je vrlo precizna. Pakira se ovisno o destinaciji i vremenskoj prognozi/sezoni. Napravi okvirni spisak s outfitima po danima, a u hodu se prilagođava i mijenja. Štikle su obvezne, modni dodaci također. Nakit se podrazumijeva. Uvijek ima barem dvije rezervne kombinacije koje se mogu kombinirati spontano sa ostalim komadima. Ne ponavlja outfite, dnevno i po dva izdanja promijeni.

Vanna Planinac – „Plan je Napulj, Pariz, Armenija, a za sezonu Split, Budva i vjerojatno Brač“. Što se stvari tiče, Vanna priznaje kako uvijek nosi i više od potrebnog, a u putovanjima najviše uživa.

Tammy Travel With Me – „Upravo sam se vratila iz Španjolske. Najljepša ljetna destinacija su mi naši hrvatski otoci, nakon što sam zadnjih godina prošla Vis, Korčulu, Hvar i Brač, ovo ljeto imam u planu jedan grčki otok, Krf”. Što se pakiranje tiče, Tamara je praktična, priznaje da se ne priprema previše, uglavnom se pakira u zadnji tren, pa spakuje što joj se u tom trenutku čini najbolje.

Bliži se ljeto i ono što vam želimo je da ga provedete s dragim ljudima, na dragim mjestima. Nekad je dovoljno malo se maknuti kako bi napunili baterije. Destinacije se razlikuju, ali ono što nas svih povezuje je dobra priprema putovanja. Neka ona počne u Tower Centru Rijeka.

Fotografije: Ivor Mažar

Preuzeto sa Stiluete