O čemu sada pisati? Dozvali smo ljeto. Od silnog dozivanja, ono nama uzvratilo odmah sa +42. Tako barem meni svaki dan kad uđem u auto blinka 42..42..

I vozim ja tako već godinama, a klima mi proradi nakon što sam već stigla blizu kuće. Skužim tek neki dan dok sam vozila šeficu na suvozačevom sjedalu te umirujućim glasom objašnjavam: „Strpi se, klimi treba malo dulje da proradi.”

A na to odgovara my boss : “A kako će proraditi kad nisi prebacila na hlađenje.”

Uuuuu… mislim se – dobro si prošla Estera sve ove godine dok nije bilo +42. Zamisli da si i dalje palila klimu bez hlađenja, dok vani s one zgrade Transadrije bliješti 42.

Ali izgleda da je to s klimom normalno u mojoj familiji.

Idem tako jedan dan poslije posla doma  i moj tata (čitaj 85-godišnji dida) kaže : “Joj Eki, zamalo mi je bilo slabo.”

Mislim se ja, od kud sad to. On nikada ne kuka, za njega nikada nema problema. Po njemu treba sve penzionere staviti na red jer samo kukaju. Uvijek kaže tko ih tjera u grad ako im je loše. Kud se guraju u dućanu kao da će zakasniti na posao. Uglavnom, on je naša svijetla točka u familiji. Ali taj dan zatamnilo se i njemu. Kaže dida :”Eki, ja htio tebe dočekati, pa htio rashladiti stan i vidim da me obljeva znoj, manta mi se i sjetim se : klima.“ Ugasio čovjek klimu zadnji čas… prije onih +42.

Divna kćer nije prebacila od zime komander na hlađenje, sreća pa mozak u dide još radi.

Sad kada trebam poslati tekst i objaviti kolumnu, pitam se gdje da se fotkam uzimajući u obzir onih +42. Reći ću vam da je zadnje fotkanje baš na toj temperaturi bilo last week. Moja fotografkinja Eni and me uspjele smo za pola sata obaviti par fotki te onako vidno oznojene sakrile se u obližnji kafić od radoznalih pogleda.

Haljina, 944,30 kn. Šešir, 317,40 kn. Kupaći kostim 566,40 kn. Torba, 499,80 kn. Sandale 244,30 kn – sve Tommy Hilfiger

Stoga, ovaj put smo odabrale više hlada da nam bude lakše i ugodnije dok radimo i prenosimo vam modni raport iz Tower Centra. Tako sam za vas ugrabila prvi krug sniženja u novootvorenoj trgovini Tommy Hilfiger u Tower Centru. Odabrala sam rozu lanenu haljinu koju možeš nositi na plaži uz natikače ili na manju peticu i elegantniju torbicu koja se može uklopiti i za večernji izlazak.

Šešir, 317,40 kn. Kupaći kostim 566,40 kn. Sandale 244,30 kn
sve Tommy Hilfiger

Uz roza haljinu i roza natikače tu je i pink kupaći kostim uz obavezni šešir s velikim obodom. Za plažu jedna torba con tutti colori.

Rashladi se u moru i zaboravi na onih plus 42, jer sad su minusi in. Minus je in plus je out.

Haljina, 944,30 kn. Torba, 734,30 kn. Sandale 568,20 kn – sve Tommy Hilfiger.
Naočale, 79,90 kn, Mango

Foto: Eni Brušnjak