Počinje škola, a vi ste u pripremama da svom školarcu osigurate ugodan i funkcionalan radni prostor. Da bi se stvorili savršeni uvjeti za rad bitno je pravilno osvijetliti radnu sobu. Adekvatno osvjetljenje omogućava učeniku
da ostane u stanju budnosti i koncentriranosti, čime se postiže lakše, brže i uspješnije učenje i pamćenje.

Za savršeno osvjetljenje morate koristiti kombinaciju 2 tipa svjetiljki: stropnu svjetiljku – koja predstavlja općenitu glavnu rasvjetu prostorije i radnu lampu kao najvažnijim izvorom svjetlosti iznad radnog stola, jer usmjeravamo svjetlost točno na radnu površinu.
Donosimo vam 5 savjeta kako ispravnim odabirom kvalitetne radne lampe savršeno osvijetliti radni stol vašeg mališana

Radna lampa mora biti odgovarajuće visine

Prije kupnje radne lampe dobro je provjeriti veličinu radne plohe, te sukladno veličini treba odabrati i lampu adekvatne visine. Manjem stolu više će odgovarati niže i manje radne lampe, dok veći stolovi pitaju višu i veću radnu lampu.

Luce, 189 kn (na akciji 132,30 kn)

Odaberite lampu koja ima mogućnost usmjeravanja svjetlosti

Obavezno odaberite lampu s fleksibilnom polugom ili ručicom kao bi se lakše usmjerilo i reguliralo svjetlo nad radnim stolom. Kada pod pravim kutom osvijetlimo knjigu manje naprežemo oči i ispravnije se držimo. Važno je osvijetliti cijelo radno područje bez bliještanja. Tako da pazite da sijalica ne izlazi izvan sjenila kako bi izbjegli njeno bliještanje.

Luce, 331,80 kn (na akciji 232,26 kn)

Lampa na štipaljku zakačena na policu iznad stola za manji stol

Ako imate manji radni stol iznad kojeg se nalazi polica – naša je sugestija da odaberete radnu lampu na štipaljku. Tako ćete dobiti više radnog prostora i adekvatnije osvjetljenje.


Luce, 309 kn (na akciji 216,30 kn)

LED radne lampe

Led rasvjeta novija je tehnologija koja uz manju potrošnju daje jače osvjetljenje i pritom ne grije. Lampe sa integriranom led tehnologijom najčešće su ljepšeg dizajna te neke imaju i dodatne mogućnosti poput
smanjenja jačine svjetlosti, USB priključak za punjenje mobitela itd… Kod odabira lampe s integriranim ledom obratite pozornost na garanciju da bude minimum 5 godina. Uzmete li lampu s promjenjivom sijalicom nećete
pogriješiti, jer u nju možete staviti LED sijalicu koja je promjenjiva i također je veće energetske učinkovitosti.

Luce 432,75 kn (na akciji 216,38 kn)

Postavljanje radne lampe

Sjene se mogu spriječiti stavljanjem stolne svjetiljke na suprotnu stranu od ruke kojom pišete. Dešnjaci bi trebali staviti stolnu svjetiljku na lijevu stranu, a ljevaci na desnu. Svjetlo je potrebno postaviti i tako da se ne
reflektira od računalnog ekrana, što uz teškoće praćenja sadržaja dodatno napreže i oči. Ulaganjem u kvalitetnu radnu lampu djelujete i na veću učinkovitost, koncentraciju i očuvanje zdravlja, jer dobrim osvjetljenjem izbjegava se naprezanje očiju i smanjujete mogućnost nepravilnog držanja.

Luce, 203 kn (na akciji 142,10 kn)


Posjetite trgovinu rasvjete LUCE, na 4. katu i odaberite radnu lampu koja će se savršeno uklopiti stilom i dizajnom u sobu vašeg školarca, te savršenom svjetlošću osvijetliti njegov radni stol.

Foto: pexels, Luce